Eigenaar Gert-Jan van Maanen. (Foto: Fred Rotgans)
Eigenaar Gert-Jan van Maanen. (Foto: Fred Rotgans)

Bowling Almere: het leukste bedrijfsuitje om de hoek

Bedrijfsprofiel

Bowling Almere is met haar 24 ‘White Lanes’ bowlingbanen, spectaculaire LED-verlichting in alle kleuren van de regenboog en uitgebreide horeca-faciliteiten misschien wel de mooiste bowlingbaan van Nederland. Dit jaar viert het bowlingcentrum haar 10-jarig bestaan in Almere. En om dat te vieren worden alle bedrijven uit Almere en omgeving uitgenodigd om gratis deel te nemen aan de Bowling Mini League. 

Het is feest bij Bowling Almere. Deze maand viert het bowlingcentrum haar 10-jarig bestaan in Almere. “Het is al tien jaar geweldig om de Almeerders blij te kunnen maken met een avond gezelligheid, bowlen, glowgolfen en lekker eten,” vertelt eigenaar Gert-Jan van Maanen.

Actieve gezelligheid
Aan de Trekweg 31 in Almere Buiten is het elke dag druk. En dat is niet verwonderlijk, met 24 bowlingbanen is deze bowling één van de grootste bowlingbanen van Nederland. Naast bowlen en indoorgolf is er ook een grandcafé met poolbiljarts, darts en shuffleboards. Ideaal ook voor bedrijfsfeesten, want met de verschillende mogelijkheden er is altijd wel iets te doen wat iedereen leuk vindt. “Ik noem bowlen actieve gezelligheid. Voor jong, oud, sportief of wat minder sportief. Bovendien kun je bij ons niet alleen bowlen, maar ook steengrillen. In een ontspannen sfeer zelf lekker je vlees bakken. Doordat het informeel is en we zoveel banen hebben, is het bijzonder geschikt voor een bedrijfsfeest.”

Bowlingcentrum
Eigenaar Gert-Jan van Maanen startte het Almeerse bedrijf tien jaar geleden, nadat hij al in Harderwijk een bowlingcentrum bezat. “In Harderwijk ben ik opgegroeid boven de bowling. Mijn vader is het bedrijf 45 jaar geleden begonnen en later heb ik het van hem overgenomen. Maar ik zag ook kansen in Almere. Een stad als Almere hoort gewoon een goed bowlingcentrum te hebben.” En zo geschiedde.

We kunnen bedrijfsfeesten voor 500 mensen organiseren

Grootste van Nederland
“Al duurde het al met al wel een jaar of zes voordat we destijds open konden. DooWorld had voorheen 12 bowlingbanen. Ik wilde er eerst 16, maar het zijn er uiteindelijk zelfs 24 geworden. Daarmee zijn we één van de grootste bowlingcentra van heel Nederland. Het is hier dan ook ontzettend druk, zeker sinds we een maand of vier geleden ook zijn begonnen met glowgolf. Het mooie bij ons is dat je dus uit verschillende activiteiten kan kiezen, plus daarnaast ook lekker kan eten. Een ideale avond uit voor alle Almeerders.”

Ondernemers
Wie denkt dat alleen Almeerse bedrijven gebruik maken van de mogelijkheden van Bowling Almere, heeft het mis. Uit heel Nederland komen ondernemers met hun personeel naar de Trekweg in Almere. “Omdat we één van de grootste bowlingcentra van Nederland zijn, hebben we ruimte voor 500 mensen. Met een eigen parkeerplaats, dus gratis parkeren. Grote bedrijven weten ons goed te vinden, maar ook de kleinere ondernemers vinden vaak al de weg naar ons. Het leuke is als bedrijven ieder jaar terug komen, juist omdat zo’n volledig verzorgde avond uit ze zo goed is bevallen.”

Meld je bedrijf aan voor de Gratis Business Mini League

Gratis Business Mini Leauge
Om de bestaande klanten te bedanken en om het 10-jarig jubileum te vieren, organiseert Bowling Almere in september een gratis Business Mini Leauge. Op donderdag 8 en donderdag 22 september van 20.00 uur tot 22.00 uur kunnen 4 personen per bedrijf meedoen. Het winnende team krijgt een gratis bedrijfsfeest bij Bowling Almere. Aanmelden hiervoor kan via info@bowlingalmere.nl

Bowling Almere
Trekweg 31
1338 GA Almere

 www.bowlingalmere.nl
T: 036 - 54 91 0 91

Bowling Almere heeft maar liefst 24 banen. (Foto: Fred Rotgans)
Bij Bowling Almere kan men ook glowgolfen. (Foto: Fred Rotgans)