Annette Stevens. (Foto: Mona Alikhah)
Annette Stevens. (Foto: Mona Alikhah)

WeerWerk: ‘Ons persoonlijk contact blijkt zeer succesvol’

Bedrijfsprofiel

Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is de juiste match tussen werkgever en werknemer extra belangrijk. Het Almeerse Werving- en selectiebureau WeerWerk pakt het daarom anders aan: persoonlijk en betrokken. Met als resultaat langdurige successen, zowel voor bedrijven als voor de werknemers. 

Annette Stevens, deze maand verkozen tot Flevolandse Zakenvrouw van het jaar 2022, is de eigenaresse van WeerWerk, het werving- en selectiebureau dat gespecialiseerd is in administratieve en managementfuncties in alle mogelijke branches. Zeven jaar geleden richtte ze haar onderneming op, omdat zij zelf had ervaren hoe lastig het is om de juiste baan te vinden. 

Persoonlijke aanpak
Stevens benadrukt dat de aanpak bij WeerWerk anders is dan de andere werving- en selectiebureaus. “Wij werken niet met computergestuurde modellen die mensen uit een database selecteren. Wij beloven ook niet om dezelfde dag nog vijf cv’s te kunnen overhandigen met kandidaten. Wat we wél beloven is dat we de allerbeste, meest geschikte kandidaat aan je gaan voorstellen. Dat kan soms net iets langer duren, want ik vind het daarbij belangrijk het bedrijf en de kandidaat goed te kennen. Waar zoekt het bedrijf precies naar? Welk soort bedrijf past er echt bij iemand? Die vragen zijn essentieel om iemand langer dan twee maanden aan het werk te houden. Door deze persoonlijke aanpak om beide partijen goed te leren kennen, is de kans van slagen een stuk groter. En dat is uiteindelijk waar zowel het bedrijf als de werknemer het meest aan heeft: een langdurige samenwerking.”

Snel handelen
Als het gaat om de huidige arbeidsmarkt, heeft Stevens ook een duidelijke visie. “De tijd van drie mensen op meerdere gesprekken laten komen, en daar dan nog een week over nadenken, is voorbij. Dan loop je als ondernemer echt de parels mis. De werknemer is momenteel aan zet en dat betekent dat ze kunnen kiezen waar ze willen werken. Mijn advies is dan ook als het eerste gesprek goed verliep, snel te handelen. Vertel dat je graag wil gaan samenwerken en wees bereid snel een aanbod te doen. Alleen op deze manier is het in deze tijd mogelijk om het beste personeel voor je bedrijf te vinden. En uiteraard helpen we graag de ondernemers om ze van de parels in het personeelsaanbod te voorzien.”


WeerWerk
Hawaiiweg 25
1339 NW Almere

W: www.weerwerk036.nl 
T: 036 525 96 27
M: Administratie@weerwerk036.nl