Het team van Leap24. (Foto: aangeleverd )
Het team van Leap24. (Foto: aangeleverd )

Leap24: ‘Snelladen met een beetje liefde’

Bedrijfsprofiel

Leap24 bouwt aan een landelijk netwerk van snellaadstations voor bestel- en vrachtwagens op bedrijventerreinen en strategische stadslocaties. Met extra grote parkeervakken van zeven bij drie meter, goede bereikbaarheid en beschikbaarheid onderscheidt het bedrijf zich van andere partijen die laadstations plaatsen.

Ontstaan Leap24

Founder Pelle Schlichting vertelt over het ontstaan van het nog jonge bedrijf: “Aangezien de komende jaren steeds meer steden dieselvoertuigen gaan weren, zullen onder andere veel bedrijven de overstap naar elektrische voertuigen gaan maken, dat is onvermijdelijk. Toch hebben veel bedrijven geen, of niet voldoende, mogelijkheid om voertuigen op eigen terrein op te laden. Aangezien slechts 15% van de mensen maar een oprit heeft thuis en de overige 85% thuis ook niet op eigen terrein kan laden, zag ik daar een kans.” Midden in de corona pandemie benadert Schlichting Ferry Bosgra en vertelt over zijn idee. “Ik kende Ferry al uit het werkveld en met zijn jarenlange ervaring in de automotive en de logistieke sector leek hij mij de perfecte partner om dit idee mee te starten. Gelukkig was hij ook enthousiast en zijn we aan de slag gegaan.” 

Eerste Almeerse laadstation

Op 12 mei opent het bedrijf zijn eerste Almeerse laadstation, gelegen ter hoogte van de Transistorstraat 54. “Almere is natuurlijk een grote, uitgestrekte, stad. In de toekomst willen wij graag verder uitbreiden in Almere. Op elk industrieterrein een snellaadstation is het doel.” Het is geen toeval dat het bedrijf heeft gekozen voor Almere. Een groeiende stad, op een centrale plek in het land biedt mogelijkheden. “Maar voor nu willen we vooral laten zien dat we er zijn, dat mensen bij ons terecht kunnen en dat wij de continuïteit van bedrijven die overstappen op elektrische voertuigen kunnen garanderen.” Het laadstation gelegen ter hoogte van de Transistorstraat 54 is reeds operationeel wat betekent dat iedereen zijn of haar voertuigen hier kan komen opladen.

Het laadstation aan de Transistorstraat 54 is al in werking

Wat maakt Leap24 uniek

De organisatie biedt meer dan alleen een laadstation. “We bieden een positieve ervaring, met een beetje liefde” aldus founder Pelle Schlichting. Schlichting vertelt dat het opladen van een voertuig bij een laadstation gemiddeld twintig minuten duurt en dat mensen in die tijd vaak een momentje voor zichzelf nemen. “Pakketbezorgers moeten halverwege hun dienst laden, anders kunnen ze hun ritten niet afmaken. Zij combineren het laden dan vaak met hun pauze en eten hun lunch in die tijd. Andere ondernemers versturen of lezen wat e-mails, gaan even in de zon zitten, of nemen even een momentje voor zichzelf.” Om de twintig minuten die een gebruiker gemiddeld bij een laadstation doorbrengt aangenamer te maken plaatst de organisatie bij elk laadstation prullenbakken, maar ook lantaarns en camera’s. “Met name als mensen in het donker komen laden is dat wel fijn. De helft van de taxichauffeurs is bijvoorbeeld vrouw en we willen graag dat iedereen zich prettig en veilig voelt bij onze laadstations.” 

Toekomstperspectief

Behalve de plannen voor uitbreiding binnen Almere kijkt het bedrijf ook verder, vertelt Schlichting voorzichtig; “Het gaat niet om het doel, maar om de reis daar naartoe. Natuurlijk hebben we doelen, maar als we die bereikt hebben stellen we nieuwe doelen, en dat gaat zo door. Een ultiem doel hebben we dus eigenlijk niet.” Wel vertelt Schlichting dat er naast uitbreiding in Nederland, ook nagedacht wordt over de stap om internationaal te gaan. “Nederland is natuurlijk maar een klein land. Onze ideeën zijn groter dan dat. Daarom vinden we het zeker interessant om te onderzoeken wat er buiten onze landsgrenzen mogelijk is.” 

Leap24 
Transistorstraat 54 
1322CG Almere
www.leap24.eu 

Snelladen in Almere. 
(Foto: aangeleverd)
Leap24 aan de Transistorstraat is geopend. (Foto: aangeleverd)