Ronald Berger (links) neemt het stokje over van zijn vader Richard berger. (Foto: Chris van de Vooren)
Ronald Berger (links) neemt het stokje over van zijn vader Richard berger. (Foto: Chris van de Vooren)

Isolatiebedrijf Berger: ‘Ook na 50 jaar groeien we nog’

Bedrijfsprofiel

Er was champagne, er waren bloemen, er was een feestelijke overdracht. Maar toch was het ook even slikken voor Richard Berger, die na een flink aantal decennia officieel afstand deed als directeur van Isolatiebedrijf Berger B.V. Klanten van het Almeerse bedrijf hoeven zich echter geen zorgen te maken, met zijn zoon Ronald Berger als opvolger is de directeursfunctie in goede handen. “En het mooie is, is dat we na al die jaren nog steeds een Almeers bedrijf zijn dat blijft groeien,” aldus een zichtbaar trotse Richard Berger. 

Het zat er al een aantal jaren aan te komen, maar op 1 april jongstleden was het dan echt zover. Tijdens een officieel moment nam Ronald Berger de directeursfunctie over van zijn vader Richard in het Isolatiebedrijf Berger B.V. Een mijlpaal voor de oprichter van het bedrijf, die na ruim 50 jaar een flinke stap terug gaat doen. “Heel simpel, ik heb de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en ga vanaf nu alleen maar leuke dingen doen. Golfen, naar Ajax, er is zoveel dat ik leuk vind. Natuurlijk blijf ik betrokken bij het bedrijf, maar Ronald is vanaf april echt officieel de directeur van Berger.” 

Nieuwe generatie 

De ondernemer legt uit dat deze stap, hoewel niet gemakkelijk, wel een goed uitgedachte is. “Ik ben al vanaf mijn 15e aan het werk, en heb altijd hard gewerkt voor mijn bedrijf, sinds ik deze oprichtte. Gelukkig ook met succes, want ik sta ervoor om altijd eerlijk zaken te doen. En dat heeft ook succes gehad, want we groeien nog steeds. Daarom ben ik op blij dat Ronald vanaf dit moment het roer overneemt. Het is tijd voor een nieuwe generatie, tijd voor nog meer groei en zichtbaarheid in Almere. En ik ben ervan overtuigd dat het bedrijf in uitstekende handen is bij Ronald, die ook al voor veel klanten al jaren een bekend gezicht is. Berger gaat door, en groeit door!”  

Wat doen wij voor u?

Wij zijn specialisten in het thermisch, akoestisch en brandwerend isoleren van werktuigbouwkundige installaties. Daarnaast specialiseren wij ons in het brandwerend afdichten van doorvoeringen in de utiliteitsbouw. Dit doen wij in opdracht van installateurs en aannemers. Ook voeren wij projecten uit op het gebied van ondergrondse infrastructuur, leidingconservering en tracing.

Technische Isolatie

Naast het isoleren van de schil van een gebouw is het isoleren van technische installaties belangrijk voor het besparen van energie. Het isoleren van leidingen en luchtkanalen is een effectieve manier van energie besparen. Bovendien draagt de betreffende installatie bij aan de duurzaamheid van het gebouw of bedrijf.

Brandwerende doorvoeringen

Het is een gegeven dat gebouwen zo brandveilig mogelijk moeten zijn. Daarom stelt het Bouwbesluit tegenwoordig strenge eisen aan de mate waarin gebouwen brandwerend zijn. Die richtlijnen zijn vastgelegd in de eisen van het Bouwbesluit: de WBDBO-eisen.

Isolatiebedrijf Berger B.V.
Bolderweg 48 B
1332 AW Almere

www.bergerbv.nl


Telefoon: +31 (0)36 7852802
E-mail: info@bergerbv.nl

Ronald Berger en zijn vader Richard Berger tijdens de officiële overdracht. (Foto: Chris van de Vooren)