Hans Marsé en Robin Marsé. (Foto: Fred Rotgans)
Hans Marsé en Robin Marsé. (Foto: Fred Rotgans)

Technisch Aannemer Breedveld & Schröder: “Wij staan klaar om Almeerse bedrijven verder te helpen”

Bedrijfsprofiel

Begin dit jaar werd technisch Breedveld & Schröder uitgeroepen tot Onderneming van het jaar in de categorie Grootbedrijf. Een onderscheiding die recht doet aan hoe belangrijk het Almeerse bedrijf voor de stad is. Eigenaar Robin Marsé: We zijn er juist om de Almeerse ondernemers bij te staan met hun technische vraagstukken, nu meer dan ooit.”

Hoewel het al enkele maanden geleden is, kijkt Robin Marsé nog met trots en een lichtelijke verbazing terug op de onderscheiding van Onderneming van het Jaar dat zijn bedrijf begin dit jaar won. “We hebben zo ongelofelijk veel reacties gehad, dat had ik niet verwacht. Het bewijst maar weer hoe belangrijk lokaal ondernemerschap is, en hoe belangrijk het ook is om daarin samen te werken.

Lokaal

Marsé vertelt over de vele bedrijven waar zij het technisch onderhoud voor verzorgen. Toch wil hij benadrukken dat hij ook juist graag lokaal samenwerkt. “Veel mensen en ondernemers in Almere kennen ons, maar lang nog niet allemaal. Daarom zijn we ook blij met deze extra publiciteit, want ik geloof oprecht dat lokaal samenwerken zorgt voor een beter lokaal economisch klimaat. En daar profiteert de hele stad van. Zowel de ondernemers, maar ook de inwoners.” Breedveld & Schröder groeit met de stad Almere mee

Al meer dan 125 jaar is Breedveld & Schröder een bekende naam in Nederland, ooit begonnen in Amsterdam, en inmiddels al 25 jaar gevestigd in Almere. Vader Hans Marsé nam het bedrijf in 1989 over, tot zoon Robin Marsé een aantal jaren geleden het roer van zijn vader overnam. Desondanks speelt Marsé senior nog een adviserende rol in het bedrijf. Inmiddels is Breedveld & Schröder niet meer weg te denken uit de technische wereld. Ook lokaal werkt het technisch bedrijf al met grote namen, waaronder het Flevoziekenhuis, Yanmar, MainEnergie en Sharp Business Point. “We doen eigenlijk hele diverse dingen. Natuurlijk zijn we bekend van de laadpalen en zonnepanelen, maar we bieden ook brand- en inbraakbeveiliging, sterkstroom, ventilatiesystemen, (LED)verlichting, data-installaties, diverse meet- en regeltechnieken en hebben een Service en onderhoud tak. Het mooie is dat we een totaalpakket aanbieden, waarin we veel meer doen dan alleen plaatsing. Als het bijvoorbeeld om zonnepanelen gaat, dan pakken we het hele traject aan, van het begin tot het eind en zelfs nog meer dan dat. Daarin zijn we onderscheidend. Zo pakken we ook het subsidiegedeelte op voor een bedrijf, en kijken we naar de dakconstructie zelf.”, we zijn ook (gecertificeerd) branddetectiebedrijf dus we mogen zelf de brandmeldinstallatie projecteren in gebouwen/scholen etc.

Lokaal ondernemerschap versterkt elkaar maximaal

Marsé vervolgt: “Als Breedveld & Schröder zijn we een bedrijf dat is meegegroeid met de stad, en nog steeds groeien we, net zoals Almere nog volop in groei is. Er wordt wel eens gezegd dat elke euro die je in je eigen gemeente uitgeeft, twee keer terugkomt. Terwijl elke euro die je buiten je eigen gemeente uitgeeft, komt maar met een halve euro terug. Dat is waar ik in geloof, in de wederkerigheid van ondernemen.” Wat ook belangrijk is voor Marsé, is het inschakelen van ondernemers die ook uit Almere komen. “Of het gaat om schildersbedrijven, bedrijven voor dakconstructies, of het staal inmeten: we proberen altijd te zoeken naar een lokale partner. Almere heeft zoveel goede en mooie ondernemingen, daar zouden we lokaal meer gebruik van moeten maken. We zien dat als Breedveld & Schröder als een zaadje dat je plant in Almere, en dat uitgroeit tot een grote boom. Daarom zijn we ook zo blij met de overwinning van de Onderneming van het jaar. Dat willen we echt gaan inzetten om de lokale economie te gaan versterken door ondernemers nog meer te wijzen op het voordeel van lokaal ondernemerschap.”

Meer weten of een offerte aanvragen? 

Breedveld & Schröder
Katernstraat 11
1321 NC Almere
Tel: 036 5350756
Website: www.breed.nl
Mail: info@breed.nl


Het pand van Breedveld & Schröder aan de Katernstraat. (Foto: Fred Rotgans)