Afbeelding
AlmereZaken

Van Schendel en Partners: hét gerechtsdeurwaarderskantoor voor het MKB en de Advocatuur

Bedrijfsprofiel

Van Schendel en Partners is al jarenlang een gerenommeerd gerechtsdeurwaarderskantoor in Hilversum. Sinds 1 januari van dit jaar heeft het kantoor haar vleugels uitgeslagen naar Almere en is er een nieuwe partner aan het team toegevoegd: Jacco van ‘t Slot. Hij heeft ruim twintig jaar expertise in Almere en is er sinds 2013 benoemd gerechtsdeurwaarder. Hij kent de stad op zijn duimpje. 

Van ‘t Slot was lange tijd betrokken bij het kantoor Almere Gerechtsdeurwaarders. “Toen dat kantoor ermee stopte had ik de keuze: of stoppen met het vak, alleen doorgaan of samenwerking zoeken. Uiteindelijk kwam ik in contact met René en bleken we dezelfde visie te delen. Hij overtuigde mij om door te gaan.” Die ‘René’ is gerechtsdeurwaarder René van Schendel van het Hilversumse kantoor Van Schendel en Partners. Samen met Van ‘t Slot is hij het gezicht van het nieuwe Almeerse kantoor. “We zijn een ambitieus kantoor dat zich vooral richt op het MKB, en juist in Almere zijn heel veel MKB-bedrijven. En vroeg of laat krijgen veel ondernemers te maken met rekeningen die niet worden voldaan, of tegen een juridisch probleem aan lopen.”

Professioneel én persoonlijk

Van ‘t Slot: “Wat mij erg aansprak in de visie van Van Schendel en Partners was de professionele, maar met name ook de persoonlijke aanpak. Dat is precies wat ik ook voorsta. Niet één ondernemer schakelt met plezier een deurwaarder in, en niemand ziet ook graag een deurwaarder op de stoep staan, maar soms is het niet te voorkomen en zelfs noodzakelijk. Dan kiezen wij graag voor een stevige, maar respectvolle aanpak.”

“Want je klant van vandaag kan de debiteur van morgen zijn”, vult Van Schendel aan. “En dan komt onze ervaring om de hoek kijken. Op ons kantoor werken we zeer bewust met mensen die al de nodige levenservaring hebben. Die beseffen dat achter het probleem een mens schuilgaat. Een mens die in problemen is gekomen door bijvoorbeeld echtscheiding of een andere vorm van tegenslag. Inlevingsvermogen is belangrijk in ons vak, maar tegelijkertijd moeten we wel zakelijk blijven en door kunnen pakken. Onze klantenportefeuille is heel divers. We moeten ons kunnen verplaatsen in de garagehouder, maar ook in de tandarts of de eigenaar van een kinderdagverblijf. Dat maakt ons vak ook zo uitdagend, elke dag weer.”

Specialisten

De ervaren medewerkers van Van Schendel en Partners zijn niet alleen empathisch, maar ook kwalitatief en juridisch onderlegd. “Wij werken met de vier P’s”, zegt Van Schendel. “Passie, Plezier, Professionaliteit en een Persoonlijke aanpak. Daar bereik je het meest mee. En laten we er geen doekjes om winden: iedereen wil uiteindelijk zijn centjes terug.”

“Dat is precies wat we in elkaars manier van werken waarderen”, zegt Van ‘t Slot. “We begrijpen de ondernemers. En we spreken dezelfde taal als de ondernemers. Die willen we ook met ons nieuwe kantoor kennis laten maken. We zullen ons nadrukkelijk laten zien in businessclubs, zo zijn we bijvoorbeeld sponsor geworden van Almere City FC.”

MKB

Alhoewel Van Schendel en Partners zich vooral op het MKB richt, heeft het kantoor ook twee andere expertises: advocatuur (met het notariaat in haar kielzog) en vastgoed. “Advocaten hebben belang bij een accuraat gerechtsdeurwaarderskantoor dat snel en punctueel kan handelen. Ook hier is persoonlijk contact belangrijk. Ons kantoor heeft altijd een direct aanspreekpunt voor advocaten beschikbaar.” Met vastgoed richt het kantoor zich op het incasseren van huurincasso’s en juridische procedures. Er wordt gewerkt voor makelaars, verhuurders, maar ook voor VVE’s.

Gegevens

Van Schendel en Partners
René van Schendel en Jacco van ‘t Slot
P.J. Oudweg 41 (bezoek op afspraak)
036-3031870
www.vanschendelenpartners.nl