Rob van Ginneken. (Foto: Marco ter Beek)
Rob van Ginneken. (Foto: Marco ter Beek)

Even voorstellen… Rob van Ginneken

Auto Zaken

Met de laatste column van Hans van Sunder, is er vanaf de volgende editie van Almere Zaken ruimte voor een nieuwe columnist. Wij zijn verheugd hier te kunnen vertellen dat vanaf 2021 Rob van Ginneken elke editie een column en de autotest voor Auto Zaken gaat schrijven. 

De naam Rob van Ginneken zal menig ondernemer en auto- en motorliefhebber bekend in de oren klinken. Als een van de meest ervaren mobiliteitsjournalisten werkt hij al jaren voor een groot aantal landelijke media. Daarnaast maakt Van Ginneken al jaren deel uit van enkele belangrijke jury’s, zoals die van de Zakenauto van het Jaar. Ook vertegenwoordigt hij Nederland tussen dertig andere landen in de Europese verkiezing van de ‘beste koop’ onder de wat betaalbaarder nieuwe automodellen: AUTOBEST best buy car Europe.

Bij de werkzaamheden daaromheen spreekt onze nieuwe columnist regelmatig de grote namen uit de internationale wereld van autofabrikanten en toeleveranciers. Van Ginneken startte vele jaren geleden in de motorjournalistiek, racete in die jaren zelf ook met motoren, en breidde die werkzaamheden uit op de redacties van automagazines. Inmiddels werkt hij al jaren als zelfstandig journalist, redacteur en vanzelfsprekend ook testrijder. Met een bijzondere belangstelling voor techniek, toekomst en de achtergronden van allerhande ontwikkelingen en modellen. In zijn vrije tijd was Van Ginneken jaren actief en succesvol in het motorracen, een groot muziekliefhebber plusverzamelaar van lp’s, en een fanatieke golfer. Deze brede interesse wordt geïllustreerd door een aantal van de landelijke media waarvoor hij actief is: Zoals bijvoorbeeld AutoWeek, Automobiel Management, De Zaak, Tweewieler en Technisch Weekblad.

En vanaf de volgende editie is Rob van Ginneken ook te lezen in Almere Zaken.