Legal Lab MBO College Poort (Foto: aangeleverd)
Legal Lab MBO College Poort (Foto: aangeleverd)

MBO College Poort opent eerste oefenrechtbank binnen mbo

Algemeen

MBO College Poort opende deze week de eerste oefenrechtbank binnen het MBO onderwijs. Het zogeheten ‘Legal Lab’ is speciaal ontworpen voor studenten die een juridische opleiding volgen binnen het middelbaar beroepsonderwijs. Met deze stap wordt het opleiden van juridisch talent nog realistischer, waarbij praktijkervaring en levensechte situaties centraal staan.

Het Legal Lab is een klaslokaal ingericht om een contextrijke leeromgeving te bieden voor studenten van de opleiding Legal, Finance & Business Support. Met dit lokaal wil MBO College Poort een brug slaan tussen theorie en praktijk.

Onderwijs dat aansluit op de praktijk

Het initiatief is ontstaan uit een groeiende behoefte aan passend en vernieuwend onderwijs dat aansluit bij de veranderende eisen van de arbeidsmarkt.

Eerste van Nederland

MBO College Poort is de eerste mbo-college in Nederland dat een oefenrechtbank introduceert. Judith Veltman, directeur Onderwijs, benadrukt dat het bijzonder waardevol is dat dit in samenwerking tot stand is gekomen. Met betrokkenheid van zowel docenten, beroepspraktijkbegeleiders als studenten. “We zijn trots dat we dit Legal Lab hebben. Daarmee halen we de buitenwereld naar binnen. Dat is van onschatbare waarde.”