De FoodPassage was geen succes. (Archieffoto: Almere Zaken)
De FoodPassage was geen succes. (Archieffoto: Almere Zaken)

Voormalige FoodPassage wordt leisurecentrum

Algemeen

De ondergrondse voormalige FoodPassage tussen de Esplanade en Mediamarkt wordt momenteel omgebouwd tot een leisurecentrum, oftewel een centrum voor entertainment. Lang was er sprake van dat daar ook een kartbaan deel van uit zou maken, maar dat plan is van de baan.

Dat bevestigt een woordvoerder van de UMB Group die sinds vorige zomer eigenaar van het winkelcentrum in Stad is. De investeringsmaatschappij kocht het voor 155 miljoen over van Unibail Rodamco-Westfield (URW). In de onderdoorgang waren aanvankelijk supermarkten gevestigd, maar die bleken te veel uit het zich te liggen om te kunnen gedijen. Later werd een FoodPassage gerealiseerd met opnieuw twee supermarkten en kleinere vis-, kaas- en een wijnwinkels. Ook dat bleek geen lang leven beschoren. De uitbaters trokken er weer weg. Uiteindelijk werd de doorgang gesloten.

Elektrische karts

URW was lange tijd in gesprek met een ondernemer die in de leegstaande ruimte een kartbaan met elektrische karts wilde vestigen, maar ook die plannen werden nooit realiteit. Nu de UMB Group eigenaar is van het winkelcentrum wordt de ondergrondse passage alsnog opgepakt en wordt een leisurecentrum gevestigd. Volgens een woordvoerder van de UMB Group wil de uitbater van dat centrum nog niet naar buiten komen met de exacte invulling van het centrum. Wel geeft hij aan dat een kartbaan definitief van de baan is. De verbouwing van de passage zal naar  verwachting nog een half jaar duren.