Onthulling eerste steen Cirwinn door Erik Kijlstra, Alexander Pouw, Dick Schreuder en Wilfred van Werven (Foto: aangeleverd)
Onthulling eerste steen Cirwinn door Erik Kijlstra, Alexander Pouw, Dick Schreuder en Wilfred van Werven (Foto: aangeleverd)

Cirwinn start bouw nieuwe bedrijfshal

Algemeen

De eerste steen voor de nieuwe sorteerhal met nieuwe afvalscheidingsinstallatie en energieopwekking van Cirwinn BV is op 23 maart gelegd door gedeputeerde van de Provincie Flevoland Gebke van Gaal en wethouder Maaike Veeningen.

De nieuwe hal wordt gebouwd met duurzame materialen, waaronder gerecycled beton. Naast het sorteren van afval wordt er in de hal ook energie opgewekt voor eigen gebruik. Tijdens de bouw van de hal wordt rekening gehouden met de mogelijkheid tot plaatsing van zoveel mogelijk zonnepanelen om bij te dragen aan de zelfvoorzienendheid van de organisatie.

PMD+, bedrijfsafval en Bouw- en Sloopafval zullen in de nieuwe hal gesorteerd worden met behulp van een nieuwe Multi-sorteerinstallatie. Uit het afval zullen zoveel mogelijk grondstofstromen gemaakt worden die ingezet kunnen worden voor verdere recycling en de productie van secundaire producten.

Onthulling eerste steen nieuwe hal Cirwinn (Foto: aangeleverd)
Start bouw nieuwe hal Cirwinn (Foto: aangeleverd)