De Kringloper (Foto: Google)
De Kringloper (Foto: Google)

Feestelijke heropening Kringloper Almere

Algemeen

KRUIDENWIJK - Na een fikse opkapbeurt wordt de Kringloper aan de Zwenkgrasstraat in Kruidenwijk aanstaande woensdagochtend, 25 januari, om 10.00 uur feestelijk heropend.

De hele winkel is opgeknapt, van een nieuwe kassabalie voorzien en opnieuw ingericht. Hiermee hoopt de winkel dit jaar nòg meer klanten te trekken dan voorgaande jaren. Tweedehands winkels zijn helemaal hot en dat merken ze bij de Kringloper ook. Dagelijks hebben tientallen medewerkers er hun handen vol aan. Een groot deel, zo’n 50 werknemers, zijn mensen die in de reguliere arbeidsmarkt niet zo gemakkelijk aan de slag komen. Bij de Kringloper doen ze allerlei vaardigheden op die ze goed kunnen gebruiken. Veel van hen stromen na een periode bij de Kringloper door naar een plek bij een reguliere werkgever. Medewerkers die wat meer behoefte hebben aan begeleiding, kunnen bij de Kringloper blijven.
Dankzij de vele mooie en bruikbare spullen die elke dag weer worden ingebracht en de vele enthousiaste klanten die dagelijks op de stoep staan, kan de Kringloper deze belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van mensen.