Marie-Louise Perier (links in het midden) en Els van Boxtel (rechts in het midden) namen de awards in ontvangst. (Foto: Fred Rotgans)
Marie-Louise Perier (links in het midden) en Els van Boxtel (rechts in het midden) namen de awards in ontvangst. (Foto: Fred Rotgans)

Hippisch Centrum Perier en Stichting Wensjes verkozen tot Stagebedrijf van het jaar

Algemeen

Het Hippisch Centrum Perier is gisteravond uitgeroepen tot het Stagebedrijf van het jaar in de categorie profit. In de andere categorie, non-profit, werd Stichting Wensjes verkozen tot het stagebedrijf van het jaar in Almere. De uitreikingen vonden plaats tijdens een drukbezochte avond georganiseerd door de Vereniging Bedrijfskring Almere.

De uitreiking van het Stagebedrijf van het jaar is in het leven geroepen om het grote belang van goede stageplaatsen te benadrukken. Vaak is een stage een eerste mogelijkheid om werkervaring op te doen en bieden ondernemingen hiermee de mogelijkheid om met name jongeren kennis te laten maken met het bedrijfsleven en non-profit organisaties. 

Over de winnaars
Het Hippisch Centrum Perier van eigenaresse Marie-Louise Perier is een manege en pensionstal aan de Botterweg. Ze bieden manegelessen voor jong tot oud, pensionstalling voor paarden, paardrijlessen en bosritten aan. De non-profit Stichting Wensjes is in 2013 opgericht door Els van Boxtel. Vanuit huis gaf zij noodhulp in de vorm van voedsel en kleding en via de Facebookgroep van Wensjes koppelde Els donateurs aan mensen die hulp nodig hadden. Wensjes biedt door haar laagdrempeligheid tijdelijk hulp en probeert deze mensen weer op weg te helpen naar een menswaardig bestaan. Inmiddels is de Stichting uitgegroeid tot één van de bekendste hulporganisaties van Almere.