Expeditie Flevoland (Foto: aangeleverd)
Expeditie Flevoland (Foto: aangeleverd)

Nieuwe prijs voor duurzame Flevolanders: Expeditie Award

Algemeen

Op donderdag 24 november wordt voor het eerst de Expeditie Award uitgereikt aan een Flevolander die zich inzet voor een duurzaam Flevoland.

Tijdens een awardshow met inspirerende sprekers, Flevolandse muzikale talenten, duurzame hapjes en veel positieve energie zal bekend worden gemaakt wie zich de allereerste winnaar van de Expeditie Award mag noemen. De winnaar ontvangt een prijs ter waarde van €2.500. Daarnaast mag het publiek op de avond zelf ook nog een publiekswinnaar kiezen. Daar is een prijs ter waarde van €1.000 aan verbonden.

Energie met een glimlach

Gedeputeerde Jop Fackeldey is de juryvoorzitter van de Expeditie Award: “Er is een mooie lijst met genomineerden binnengekomen, die we zullen beoordelen op hun duurzame inzet, de impact die ze creëren, maar ook of we als jury een glimlach op ons gezicht krijgen van de energie en het enthousiasme die ze uitstralen. De prijs is echt bedoeld voor een persoon, omdat het belangrijk is dat we ook de gezichten zien van de mensen die zich inzetten om onze toekomst beter en schoner te maken.”

Genomineerden

De genomineerden zijn:

André Vrielink van Flevobike
Arie Burggraaf van de Groente en Fruitbrigade
Eline Antonides van Bij Ons Op de Boerderij
Femke Mostert van La Femme Qui Rit
Jim van der Wardt van The Crazy Smile
Joyce Kuipers van Klein Knorrestein
Karina Neef van Hogeschool Windesheim
Mettin Bildirici van de Zorgbakkerij
Oscar Peterson van Milieuservice Nederland
Rob Renne van 11Beaufort
Sacha de Ruiter van de Groene Buur
Stefan Schoegje van Save Plastics
Mara Lin en Anne Luz van The Waste to Success

Aanmelden

De uitreiking van de Expeditie Award is in het museum Batavialand in Lelystad op 24 november vanaf 19.30 uur. Aanmelden kan via deze link.

Over Expeditie Flevoland

“Expeditie Flevoland wil samen met jou Flevoland bewust(er) maken van de energietransitie. We zijn gestart met een klein kernteam van impactmakers. Mensen die op een slimme manier de communicatie, kennis en samenwerkingsverbanden rondom duurzame initiatieven versterken. Zo helpen we de energietransitie te versnellen richting een duurzame manier van samenleven.” De Expeditie Flevoland is een initiatief van de Provincie Flevoland.