De woontoren (Foto: Zuiver Vastgoed)
De woontoren (Foto: Zuiver Vastgoed)

Gemeente tekent met Zuiver Vastgroep Groep voor nieuwe woontoren in centrum

Algemeen

De gemeente heeft met Zuiver Vastgroep Groep een overeenkomst getekend voor een woontoren met 200 appartementen in het centrum van Almere. De toren wordt 74 meter hoog en komt te staan in het Stationskwartier aan de Drossaardlaan, voorheen de Landdrostdreef, op de plek van het voormalige pand van Jorritsma Bouw. De verwachte start van de bouw is medio 2023.

De woontoren krijgt zo’n 200 twee- en driekamerappartementen van 60 m2 tot en met 110 m2, voorzien van eigen buitenruimtes. Ook is er ruimte voor een daktuin en twee commerciële/maatschappelijke ruimtes op de begane grond. Er komen parkeerplaatsen -ook voor elektrische deelauto’s- en een grote fietsenparkeerkelder. Het ontwerp van de toren is van Geurst & Schulze architecten.

Symbolisch

De overeenkomst werd afgelopen vrijdag bekrachtigd. De datum, 30 september, en de straatnaam hebben een symbolische betekenis voor Almere. De eerste aanzet voor de bouw van de stad werd gegeven op 30 september 1975. Almere werd toen nog direct bestuurd door het Openbaar Lichaam Zuidelijke IJsselmeerpolders met een zogenaamde ‘Landdrost’ aan het hoofd.

Bedrijventerrein

Het bedrijventerrein Randstad in Almere transformeert de komende jaren van een kantorengebied naar een bruisende en groene stadswijk om te wonen, werken en ontspannen. Met plek voor zo’n 2.500 woningen. Station Almere Centrum en de directe omgeving ondergaan al een grote metamorfose en deze ontwikkeling markeert de start van de volgende fase van de ontwikkeling van het centrum. Wethouder Wonen Julius Lindenbergh is blij met dit initiatief: “In de periode 2020-2030 is onze ambitie om 24.500 woningen te bouwen in Almere. Ik ben blij dat we weer een concrete stap hebben gezet om 200 woningen hiervan te realiseren. In dit geval in een markant gebouw met veel middenhuur.”