V.l.n.r. Umit Gungormus (DHL CityHub manager Almere), wethouder Maaike Veeningen en Roelof Hofman (COO DHL Parcel Benelux). (Foto: aangeleverd)
V.l.n.r. Umit Gungormus (DHL CityHub manager Almere), wethouder Maaike Veeningen en Roelof Hofman (COO DHL Parcel Benelux). (Foto: aangeleverd)

DHL Parcel opent klimaatneutrale CityHub in Almere

Algemeen

Vanaf deze week komt ieder pakket dat DHL in Almere bezorgt uit de klimaatneutrale CityHub die zich bevindt op het nieuwe bedrijventerrein aan de Neonweg in Poort. Wethouder Maaike Veeningen was aanwezig bij de officiële opening waarbij ze CityHub manager Umit Gungormus verwelkomde in de stad. De opening gebeurde in het bijzijn van lokale ondernemers en medewerkers van DHL.

Maaike Veeningen, wethouder van Economische Ontwikkeling licht toe: “Met de opening van deze CityHub breidt DHL de dienstverlening in Almere verder uit. Bedrijven en inwoners hebben hier veel profijt van. Aan de werkgelegenheid van Almere levert deze CityHub ook een belangrijke bijdrage. In totaal zullen 100 personen werken op deze locatie. Bijzonder is dat DHL nu al klimaatneutraal: een all-electric bedrijfspand met fossielvrije bezorging. Dit juich ik enorm toe en het past in onze ambitie om de energietransitie op bedrijventerreinen de komende tijd te versnellen.”

Investeringsprogramma

De DHL CityHub is de eerste klimaatneutrale vestiging voor de last mile die DHL in Nederland opent. Almere maakt deel uit van een omvangrijk investeringsprogramma van 350 miljoen euro waarbij 26 CityHubs in een netwerk van 140 vestigingen geheel nieuw en volgens de hoogste duurzaamheidsnorm (BREEAM Outstanding) gebouwd worden. De CityHub is gasloos en voorzien van zonnepanelen waarmee de elektrische bestelauto’s opgeladen worden. Vanuit de CityHub rijden bezorgers dagelijks circa 90 routes langs huishoudens, winkels en bedrijven in Almere. Later dit jaar openen soortgelijke CityHubs in Geleen, Nijmegen, Breda, Amsterdam, Tilburg en Groningen. De overige achttien worden gebouwd in 2023 en 2024. Vandaag opent er ook een CityHub in Zoetermeer; dat is de tweede na die in Almere.

Over DHL

DHL is wereldwijd bekend merk in logistiek. De divisies van DHL bieden klanten expertise in nationale en internationale expres- en pakketzendingen, e-commerce- en fulfillmentdiensten, lucht- en zeevracht, transport via de weg en het spoor en industrieel supply chain management. Het wereldwijde netwerk omspant meer dan 220 landen met 380.000 medewerkers. DHL maakt deel uit van Deutsche Post DHL Group. De groep boekte in 2021 een omzet van meer dan 81 miljard euro. Met het oog op maatschappelijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij de samenleving en het milieu, draagt de groep bij aan het streven naar emissievrije logistiek in 2050.

In totaal zullen er 100 personen werken op deze locatie.(Foto: aangeleverd)