Groenshow door Ivo Putman op de Urban Stage van de Floriade. (Foto: aangeleverd)
Groenshow door Ivo Putman op de Urban Stage van de Floriade. (Foto: aangeleverd)

Groenshows van tv-hoveniers Ivo Putman en Lodewijk Hoekstra op Floriade

Algemeen

Hoveniers Ivo Putman en Lodewijk Hoekstra spelen met hun groenshows in op de bloemen, planten en boomsoorten die te zien zijn op de Floriade Expo. Bezoekers kunnen zo extra inspiratie opdoen voor hun eigen tuin, balkon of dakterras. 

Presentatoren en hoveniers Ivo Putman (bekend van het programma De Grote Tuinverbouwing) en Lodewijk Hoekstra (van het programma Lodewijks Groene Geluk) hebben zelf ook een inspiratietuin aangelegd op het Green Island van de  Floriade. Inmiddels zijn beide presentatoren kind aan huis bij de Floriade, omdat zij er ook voor hun televisieprogramma’s regelmatig opnames hebben. 

De enthousiaste hoveniers delen hun kennis over groen graag met publiek en geven daarom meerdere groenshows bij Floriade. Vanaf een luie zitzak kunnen bezoekers zich laten inspireren tijdens de shows op de Urban Stage om 14:30 uur en 16:00 uur op:

- Zaterdag 21 mei Ivo Putman
- Zaterdag 11 juni Ivo Putman
- Zaterdag 18 juni Ivo Putman
- Zaterdag 10 september Ivo Putman
- Zaterdag 17 september Lodewijk Hoekstra
- Zaterdag 24 september Lodewijk Hoekstra
- Zaterdag 8 oktober Ivo Putman

Verder wil Lodewijk Hoekstra samen met weervrouw Helga van Leur ook de mensen thuis inspireren. Vanaf zondag 5 juni besteden zij in alle uitzendingen van Lodewijks Groene Geluk (om 17.30 uur op RTL4) ook aandacht aan de Floriade.

De tuin van Lodewijks Groene Geluk. (Foto: aangeleverd)