De complete inboedel van garagebedrijf Rolland is in vlammen opgegaan. (Foto: HV-Almere)
De complete inboedel van garagebedrijf Rolland is in vlammen opgegaan. (Foto: HV-Almere)

Dochter (12) start doneeractie na verwoestende brand garagebedrijf

Algemeen

De eigenaar van garagebedrijf Rolland, dat vorige week compleet verwoest werd tijdens een uitslaande brand, blijkt niet verzekerd te zijn voor inboedelschade. Zijn 12-jarige dochter is daarom een doneeractie gestart, in de hoop dat haar vader zijn bedrijf elders kan voortzetten.

Tien jaar lang was de garage een drukbezocht adres aan de Delfstraat 48 in Stedenwijk, waar niet alleen auto’s werden ingekocht en verkocht, maar ook APK’s werden uitgevoerd door Fahim Karimi. Tot vorige week een grote uitslaande brand het complete pand en de volledige inboedel verwoestte. “Het was een pand dat ik huurde, maar de complete inboedel was wel van mezelf,” vertelt de aangedane ondernemer. “Helaas was ik hiervoor niet verzekerd, omdat dat voor mij als kleine ondernemer niet te betalen was. Ik ben ten einde raad, want ik ben alles kwijt.”

‘Opnieuw beginnen’

De 12-jarige dochter van de garagehouder zag met lede ogen aan hoe haar vader zijn levenswerk letterlijk in vlammen zag opgaan. Farah Karimi vertelde op school haar verhaal en startte daarna samen met haar onderwijzer een doneeractie voor haar vader. “Ik hoop dat de klanten van mijn vader en ook andere mensen hem willen helpen. Hij heeft altijd hard gewerkt en staat voor iedereen klaar. Als hij met een beetje geld weer opnieuw kan beginnen, al is het maar klein, dan ben ik al heel blij.”

Donaties kunnen via deze site worden gedaan.