(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Zending over Grenzen biedt hulp in Oekraïne

Algemeen

Zending over Grenzen, de internationale hulporganisatie met een Nederlandse vestiging in Almere, biedt hulp in de Oekraïense regio Donetsk. “Oekraïne is een van onze veldlanden, waar we momenteel - naast onze gebruikelijke hulp - veel noodhulp bieden. Zo hebben onze lokale medewerkers afgelopen week 300 voedselpakketten en 300 pakketten met hygiënische artikelen uitgedeeld aan mensen die in armoede leven in de regio Donetsk in Oost-Oekraïne.”

Vooraf waren Paasbroden gebakken om uit te delen in Donetsk, zodat de mensen daar ook enigszins Pasen konden vieren. “Ondanks dat de situatie in het gebied nog steeds zeer ernstig is, zijn er veel mensen in het gebied gebleven”, aldus de hulporganisatie. “Vanaf het begin van de oorlog ging zowat alles dicht, ook de plekken waar mensen werkten. Veel mensen zitten dus al die tijd al zonder werk en inkomsten. Ook winkels raakten leeg, aangezien de toevoer van producten stil kwam te liggen. Evacuatie is niet altijd de oplossing, omdat de toekomst ook dan zeer onzeker is. Blijven is echter ook gevaarlijk, zo dichtbij de frontlinie.”

Nood

De hulp van Zending over Grenzen werd zeer gewaardeerd. “Onze medewerkers konden zo ook mooi over onze organisatie vertellen en getuigen van Gods liefde en kracht. Ook al zijn velen van hen niet christelijk, ze willen graag samen bidden. Hetzelfde geldt voor de soldaten uit het Oekraïense leger, die we ook hebben voorzien van materiële en emotionele steun. Oekraïne is momenteel in zulke grote nood dat het voelt of we niet genoeg kunnen doen, maar we zijn blij met iedere persoon die we kunnen helpen.”

Meer lezen over het werk van Zending over Grenzen of de hulporganisatie steunen? Kijk op https://www.zendingovergrenzen.nl.