(Archieffoto: Fred Rotgans)
(Archieffoto: Fred Rotgans)

Ali B legt werkzaamheden voorlopig neer

Algemeen

Ali B heeft zijn werkzaamheden neergelegd in afwachting van wat het Openbaar Ministerie besluit over de twee aangiftes die tegen hem zijn gedaan. Dat meldt zijn managementbureau SPEC Entertainment op Instagram

De uitzending van BOOS, waarin meerdere vrouwen aan het woord kwamen over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland, heeft ook op SPEC veel impact gehad verklaart het bureau. “Onze gedachten zijn bij iedereen die ooit te maken heeft gehad met grensoverschrijdend gedrag. Wij moedigen iedereen aan om over dit onderwerp in gesprek te gaan, zodat dit kan bijdragen aan een industrie waar iedereen veilig en zonder angst kan werken”, zo begint het statement. Volgens het managementbureau valt het Ali B zwaar dat hij op basis van de beschuldigingen publiekelijk al wordt veroordeeld. “Dit heeft Ali doen besluiten om zijn activiteiten als artiest, ondernemer en partner binnen SPEC voorlopig stil te leggen in afwachting van wat het Openbaar Ministerie zal besluiten.” 

In een eerdere verklaring na de uitzending van BOOS ontkent Ali B dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend verdrag. Tegen de Almeerder is onder meer aangifte gedaan van verkrachting. Hij onthoudt zich voorlopig van verder commentaar.