Kunstlinie is blij dat de deuren weer open kunnen. (Foto: Almere Zaken)
Kunstlinie is blij dat de deuren weer open kunnen. (Foto: Almere Zaken)

Theaters, musea, bioscopen en concertzalen weer gedeeltelijk open

Algemeen

Theaters, musea, bioscopen en concertzalen kunnen vanaf vandaag weer gedeeltelijk open tot 22.00 uur. Wel geldt een aantal beperkende maatregelen, zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs, 1,5 meter afstand en een mondkapjesplicht bij het lopen. 

“Eindelijk licht aan het eind van de tunnel, daar zijn we blij mee. Want we willen niets liever dan ons publiek laten genieten van al het culturele moois dat we te bieden hebben”, reageert Kunstlinie Almere. “Wij gaan met producenten en theatermakers puzzelen welke voorstellingen met publiek op 1,5 meter afstand én met eindtijd 21.45 uur kunnen doorgaan.” Paul Haenen geeft op zaterdag 29 januari de aftrap. In de kunsthal wordt momenteel de nieuwe tentoonstelling Shapeshifters ingericht, met street- en urban art. Vanaf zaterdag 5 februari zal deze te bezoeken zijn. 

Theater Vis à Vis

Ook het Almeerse theatergezelschap Vis à Vis is blij met het goed nieuws. “Voor ons betekenen de versoepelingen dat de wintervoorstelling KRINGLOOP van start zal gaan op donderdag 27 januari. De afgelopen maanden zijn we met een enthousiaste groep makers druk in de weer geweest om de kringloop tot leven te brengen en we kunnen niet wachten om de voorstelling te presenteren.”

Ook Corrosia Theater, Expo & Film, podium De Meester en bioscoop Kinepolis kunnen weer bezoekers ontvangen. 

Klassieke concerten

De versoepelingen betekenen verder dat de concertseries van de Goede Rede Concerten en het Nieuw Podium Klassiek Almere weer kunnen worden hervat. Vrijdag 28 januari staat het internationale blokfluitensemble The Royal Wind Music op het programma in kerkcentrum Goede Rede en zondag zondagmiddag 30 januari 14.00 uur speelt het Dianto Reed Quintet in Kunstlinie. Het eerstvolgende concert  van het Nieuw Podium Klassiek Almere is zaterdagmiddag 29 januari. Toppianist Evelina Vorontsova geeft dan om 15.00 uur een pianorecital in missiecentrum De Wegwijzer aan de Makassarweg in Almere Buiten. 

Evenementenbranche

De Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) zegt weinig te kunnen met de versoepelingen. “Deze helpen slechts een zeer beperkt deel van de culturele sector. De beperkte openingstijden tot 22:00, de beperkte capaciteit van 1250 bezoekers, een vaste zitplaats met 1,5 meter afstand in combinatie met de check van een coronatoegangsbewijs maken het haast onmogelijk iets zinnigs te ondernemen”, verklaart directeur Berend Schans van de VNPF.

Kijk voor meer informatie over de versoepelingen en alle voorwaarden die daarbij gelden op www.rijksoverheid.nl