(Foto: Maarten Feenstra)
(Foto: Maarten Feenstra)

Grote zaal Kunstlinie omgebouwd tot kapsalon

Algemeen

De grote zaal van Kunstlinie Almere was woensdagmiddag voor eventjes omgebouwd tot een kapsalon. Terwijl bezoekers op een knipbeurt zaten te wachten, kregen zij een voorproefje van de nieuwe voorstelling van Theatergroep Suburbia: Mamma Medea. Met deze actie riep Kunstlinie het kabinet op om de culturele sector meer perspectief te bieden. “We willen en kunnen veilig open, dat hebben we de afgelopen twee jaar wel bewezen”, stelt Suzanne Boers, hoofd communicatie Kunstlinie. 

“Wat is dit leuk”, reageert een bezoekster terwijl zij plaatsneemt op een van de stoelen die zijn neergezet op het podium van de grote zaal. “Ik ga graag naar het theater en de voorstellingen van Suburbia op de Kemphaan bezoek ik ook altijd.” Haar buurvrouw is ook enthousiast. “Ik was heel blij toen ik las dat Kunstlinie meedeed aan deze actie, want ik wilde deze heel graag steunen. Ik hoop echt dat de theaters snel de deuren weer mogen openen.”

Kapsalon Theater

Het gebrek aan perspectief is voor de cultuursector onwerkbaar. Daarom deden Kunstlinie en Suburbia mee aan de actie Kapsalon Theater, het landelijke initiatief van Diederik Ebbinge en Sanne Wallis de Vries. Na het maken van een afspraak bij de deelnemende theaters kon je met mondkapje en geldige QR-code in de deelnemende theaters terecht voor een nieuwe coupe, manicure of massage. Ondertussen traden cabaretiers, muzikanten en acteurs op. 

Steun

Waar een aantal gemeentes een stokje voor de actie staken, stond de gemeente Almere het initiatief toe mits de coronaregels werden nageleefd. “We zijn heel blij met deze steun van onze gemeente”, reageert Boers. “Daarnaast zijn we dankbaar voor de medewerking van Lifestyle Salon & Spa uit de Schutterstraat, die ons graag wilde helpen bij deze actie, en met de support van het publiek. Zo’n vijftig bezoekers hadden zich aangemeld voor een bezoek aan onze kapsalon.”

Repetitie Theatergroep Suburbia

Terwijl één persoon op het podium werd geknipt en twee anderen werden getrakteerd op een massage, konden de andere bezoekers een repetitie van theatergroep Suburbia bijwonen. Voor deze gelegenheid hadden de spelers hun vaste repetitielokaal in De Voetnoot verruild voor de Kunstlinie. Daar gaven zij een klein voorproefje van de nieuwe voorstelling Mamma Medea. “Wij hopen echt dat we onze voorstelling hier op 3 maart in première kunnen laten gaan”, aldus regisseur Olivier Diepenhorst. Daarna is een toer gepland langs theaters in het hele land. Zie de speellijst op www.theatergroepsuburbia.nl.