(Foto: Libelle Zomerweek)
(Foto: Libelle Zomerweek)

Geen plek in Almere voor groeiambities Libelle Zomerweek

Algemeen

De Libelle Zomerweek vertrekt na 24 jaar uit Almere. De grote buitenbeurs, die jaarlijks vele bezoekers naar het Almeerderstrand trok, verhuist dit jaar naar de Expo Haarlemmermeer. Evenementencoördinator Bob van der Kolk van Almere City Marketing vindt het jammer, maar hij begrijpt de keuze. 

“Als je naar het gebied kijkt is het logistiek en planologisch gezien momenteel een heel ingewikkelde puzzel die daar moet worden gelegd”, zegt Van der Kolk. “Er wordt volop gebouwd, het nieuwe evenementenstrand kan nog niet worden gebruikt en we krijgen te maken met het parkeren voor de Floriade. Dat in combinatie met de groeiambitie van Libelle, maakte de keuze voor een locatie met meer zekerheden begrijpelijk.” 

De Libelle Zomerweek was jarenlang een visitekaartje voor de stad, erkent Van der Kolk. “Het was toch een van de iconische evenementen van onze stad. De buitenbeurs trok veel bezoekers van buiten Almere, maar die trokken verder niet de stad in om een hapje te eten of te overnachten. Wat dat betreft is de economische schade niet zo groot.”

Ruimte voor nieuwe evenementen

Volgens Van der Kolk biedt het vertrek van de Libelle Zomerweek ook weer ruimte voor nieuwe evenementen. “Zoals Dutch Waterweek die we naar Almere hebben gehaald en die eind mei start met haar activiteiten. Dit jaar zal dat met ongeveer 800 boten nog kleinschalig zijn, maar het is hun ambitie om uit te groeien tot het grootste watersportevenement van Nederland. Verder hebben we inmiddels maar liefst 225 evenementen op de kalender staan dit jaar, waaronder zeven gloednieuwe evenementen in Almere Centrum tijdens de Floriade. Dus er valt nog genoeg te beleven in Almere.”