Schrijver ronald Giphart (links) overhandigt het eerste boek aan horeca ondernemer Ad Schaap. (Foto: aangeleverd)
Schrijver ronald Giphart (links) overhandigt het eerste boek aan horeca ondernemer Ad Schaap. (Foto: aangeleverd)

Ronald Giphart schrijft biografie horeca ondernemer De Beren

Algemeen

Wat in 1984 begon met een eetcafé aan de Noordsingel in Rotterdam, is uitgegroeid tot een succesvolle en misschien wel de snelst groeiende horecaformule van Nederland. Met ruim 75 vestigingen in heel Nederland, waarvan ook een restaurant in het centrum van Almere, tikt de teller voor restaurantketen De Beren nog altijd door én lonkt inmiddels ook het buitenland.

Redenen genoeg voor auteur Ronald Giphart om deze bijzondere prestatie en bijbehorend bewogen levensverhaal van eigenaar Ad Schaap vast te leggen in een biografie. Tijdens de onthulling van de nieuwe huisstijl van De Beren, overhandigde de schrijver het eerste exemplaar aan Ad Schaap. “We staan aan het begin van een nieuwe periode voor De Beren, met een nieuwe uitstraling die past bij onze plannen voor de toekomst. Dit boek is een mooie weergave van de uitdagende weg hier naartoe” vertelt Schaap.

Nieuw logo

Horecaketen De Beren nadert een nieuwe fase. Na de enorme binnenlandse groei en de doorvoering van de professionalisering van de organisatie is de presentatie van een nieuwe visuele identiteit een onvermijdelijke volgende stap. Opvallend? De beer zoals we hem kennen verdwijnt in zijn geheel uit het beeldmerk. Ook maakt de kleur geel plaats voor meer eigentijds petrol en messing. Marketing Manager Marjolein Mens legt uit: “Het was tijd om onze huisstijl net zo eigentijds te krijgen als de vestigingen op dit moment zijn. Focus ligt nu op kwaliteit, en dat mag het logo ook uitstralen. Een andere belangrijke ontwikkeling die een rol heeft gespeeld bij de transformatie is onze naderende uitbreiding naar het buitenland waar snel meer informatie over volgt”.

Snel groeiende horecaformule

De Beren startte in 1984 met de opening van een restaurant op de Noordsingel in Rotterdam. Inmiddels is het concept uitgegroeid tot een horecaformule met ruim 75 vestigingen in heel Nederland, waaronder ook een locatie aan het Forum in Almere Centrum. Sinds 2001 is hier de bezorgformule aan toegevoegd welke is uitgegroeid tot bijna dertig bezorgrestaurants. Binnenkort opent er in Almere Buiten ook een bezorgrestaurant.