(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Finish Your Breakfast gaat op slot: laatste poging om te overleven

Algemeen

De crew van lunchroom Finish Your Breakfast sluit zichzelf donderdag 30 december vanaf 16.30 uur voor 24 uur op als laatste redmiddel om te overleven. “We willen extra awareness creëren voor het feit dat corona een heleboel dingen kapot maakt, ook voor ondernemers en artiesten. En het is een laatste poging om overeind te blijven, want het gaat momenteel de verkeerde kant op met ons prachtige restaurant en het begeleiden en opleiden van onze (kwetsbare) jongeren”, aldus oprichtster Cheryl Mak. “We kunnen niet langer hopen en wachten. Het is tijd om op staan en steun te vragen. Vandaar deze actie. Een soort Serious Request, want dit is ook een serious request!”

Finish Your Breakfast - een initiatief van Stichting Twisted - is een sociale onderneming met een eigen fysieke leer- en werkomgeving. De leerlingen (ook wel Fullers genoemd) werken in het restaurant aan de Schoutstraat en alle opbrengsten vloeien voor 100% terug naar het opleidingsprogramma. 

“De afgelopen twee jaren waren we volhardender dan ooit, waardoor we als startende onderneming onze rug recht konden houden tijdens de lockdowns. Steun van de overheid kregen we niet”, aldus Mak. “Het is belangrijk dat Finish Your Breakfast blijft bestaan. Niet alleen zodat iedereen er straks weer kan genieten van een heerlijke portie chicken & waffles, maar vooral voor onze jongeren. Jonge mensen die wij begeleiden en straks nog een plek hebben waar zij zich thuis en veilig voelen, zichzelf kunnen zijn en kansen krijgen om iets van het leven te maken.”

Het is volgens Mak dan ook heel pijnlijk om nu van diezelfde jongeren de vraag te krijgen: Hebben jullie mij nog wel nodig? “Ze worden er onzeker van! En wij kunnen hen geen passend antwoord bieden, terwijl we weten dat zij zich bij thuiskomst eenzaam voelen en weer terug hun schulp in kruipen. En dat zij straks wéér opnieuw moeten beginnen. En dat wij hen misschien noodgedwongen moeten laten vallen.”

Livestream en donaties

Het is tijd voor actie en daarom sluit het team van Finish Your Breakfast zich op donderdag 30 december vanaf 16:30 uur voor 24 uur op in het restaurant aan de Schoutstraat. “Een soort Serious Request, want dit is ook een heel serious request”, aldus Mak, die 24 uur niet gaat eten. “De naam Finish Your Breakfast is een metafoor, voor ‘maak af waar je aan begint’. Wij hebben de naam hoog te houden, maar dit kan ik nu niet met volle overtuiging. Hulp vragen vinden wij verschrikkelijk maar op dit moment is elke vorm van support meer dan welkom. We vragen iedereen ons op de voet te volgen via onze livestream en te genieten van gesprekken met -en (online) optredens van onze achterban. Ook mag iedereen een boodschap, donatie of whatever in onze brievenbus gooien of ga naar onze GoFundMe page om te doneren.”

Houd voor meer informatie de Instagram en Facebookpagina van Finish Your Breakfast in de gaten.