VOL5 'Jus de Vegetable'. (Foto: aangeleverd)
VOL5 'Jus de Vegetable'. (Foto: aangeleverd)

Veganistische ‘Jus de Vegetable’ van Almeers bedrijf wint internationale prijs

Algemeen

VOL5 ‘Jus de Vegetable’ is zondag in de prijzen gevallen tijdens de We’re Smart Future Awards op de Horeca Expo in Gent. De veganistische saus van het Almeerse bedrijf Food Things! werd uitgeroepen tot ‘Product of the year’.

De We’re Smart Future Awards zijn in het leven geroepen om de culinaire prestaties en innovaties in groenten en fruit in de schijnwerpers te zetten. Daarbij worden awards uitgereikt voor ‘Person of the year’, ‘Product of the year’, ‘Project of the year’, ‘Media of the year’ en ‘Communication of the year’. Food Things! uit Almere ontving de award voor het product van het jaar met VOL5 ‘Jus de Vegetable’.

Plantaardig alternatief

VOL5 (Vegetarisch Onwijs Lekker) ‘Jus de Vegetable’  is een ambachtelijke saus, getrokken van vijf soorten groenten met speciale kruiding, bedoeld voor foodprofessionals. Volgens de jury van de We’re Smart Future Awards biedt Food Things! professionele koks met het product een echt plantaardig alternatief voor een soepbouillon. “VOL5 heeft een rijke, volle smaak die vergelijkbaar is met jus de veau, waardoor het een uitstekende vleesvervanger is. De eenvoudige basis is veelzijdig, maar heeft de juiste complexe structuur om chefs in staat te stellen hun eigen kenmerkende sauzen te creëren.”

Supertrots

De Almeerse ondernemers Guus en Saskia Vredenburg reageren namens Food Things! verheugd op het winnen van de award. “We zijn supertrots dat wij deze prestigieuze internationale award hebben gekregen en dat ons product is uitgeroepen tot ‘product van het jaar’. Een product dat is gemaakt van vijf groentesoorten uit de Nederlandse vollegrond, waarbij smaak het uitgangspunt vormt. Deze award motiveert ons om de hele wereld te veroveren en te verrassen en samen te werken aan een smaakvolle en duurzame toekomst.”

Meer informatie: www.vol5.nl en www.foodthings.nl