Afbeelding

Horeca Prijzen voor Le Perron en Pallas Athene

Algemeen

Broodjeszaak Le Perron en restaurant Pallas Athene zijn bij de Nederlandse Horeca Prijzen 2021 uitgeroepen tot de beste zaak van Flevoland in hun categorie. Le Perron, de boulangerie aan de Diagonaal 22 in Almere Centrum, mag zich provinciewinnaar van Flevoland noemen in de categorie Lunchroom/broodjeszaak. Op Instagram laten zij weten ‘très blij’ te zijn met deze titel. Grieks restaurant Pallas Athene aan de Rembrandtweg 14 in Tussen de Vaarten werd de winnaar van Flevoland in de categorie Restaurants. 

Bij Le Perron draait alles om versgebakken brood. Dat bakken wordt gedaan met zoveel mogelijk biologische ingrediënten en heel veel ‘amour’. Waar bakkers vroeger achter gesloten deuren aan het bakken waren, laten zij bij Le Perron dit proces juist zien én ruiken. 

Bij restaurant Pallas Athene laten Wally en Maria Paraschou iedereen kennismaken met de Griekse keuken. Alle vlees- en visgerechten worden vers bereid, met verse ingrediënten. Veel van hun producten worden selectief uit Griekenland geïmporteerd. Toen de coronapandemie vorig jaar uitbrak, is Pallas Athene direct gestart met een afhaal- en bezorgdienst. Hun Greek drive-through werd enthousiast ontvangen. Er werd ook een speciale bezorgsite opgezet om het online bestellen zo goed en makkelijk mogelijk te laten verlopen. 

Gold Award

Tot en met 15 november kon iedereen stemmen op zijn of haar favoriete horecagelegenheid. De eindstanden van de Nederlandse Horeca Prijzen zijn vervolgens bekendgemaakt per gemeente en per provincie. Horecagelegenheden die minimaal 30 stemmen én een gemiddelde waardering van 9,0 of hoger hebben behaald, mogen bovendien de titel Gold Award voeren. Dat geldt ook voor Le Perron en Pallas Athene. 

Podium voor horeca

De Nederlandse Horeca Prijzen worden uitgereikt om de horeca een podium te bieden. “Juist nu is het belangrijk dat de horecagelegenheden laten zien dat zij de leukste en beste zijn, want zij zijn onmisbaar in onze samenleving. Horecamensen  zorgen er niet alleen voor dat mensen een leuke dag hebben, maar zij zorgen er ook voor dat iedereen kan genieten van een lekker hapje en een drankje”, aldus de organisatie. 

De Nederlandse Horeca Prijzen worden georganiseerd met de partners  FoodClicks, Horecavizier, Horecasite.nl, Gastronomie, Koffietje.nl, United Consumers, Horecamakelaar.nl, Een Veilig Gevoel en Kukki Cocktails. De uitvoering is in handen van Vote Company.

Bekijk alle eindstanden via www.horecaprijzen.nl