De kraan staat pal voor het terras. (Foto: aangeleverd)
De kraan staat pal voor het terras. (Foto: aangeleverd)

Café ’t Boemeltje weer niet ingelicht over werkzaamheden

Algemeen

Café ’t Boemeltje heeft opnieuw het terras moeten sluiten vanwege de werkzaamheden aan het station. Vorige maand werd het café, samen met andere ondernemers aan het Stationsplein, al geplaagd door de rioolwerkzaamheden. Deze week blokkeert een grote kraanwagen de doorgang naar het het terras.

Door Marcel Beijer

‘Houdt het dan nooit op?’, verzucht eigenaresse Emel Brandenburg van het café. “De kraanwagen is pal voor ons terras gezet. Er is nog een kleine doorgang opengelaten, maar geen mens wil nog op mijn terras zitten. Ik heb opnieuw moeten besluiten om het café pas om 15.00 uur te openen in plaats van 12.00 uur.”

Verzuimd

Vorige maand klaagde Brandenburg ook dat de gemeente de ondernemers niet had geïnformeerd toen er rioolwerkzaamheden werden uitgevoerd op het plein. De gemeente ontkende dat later. Volgens de uitbaatster heeft de gemeente opnieuw verzuimd de ondernemers te informeren. “Toen ik hier dinsdag kwam stond die kraanwagen er ineens. Hij blijft er tot eind volgende week staan. Na al die ellende van de vorige keer ging ik echt even uit mijn plaat.”

Vergunning

Een belletje naar de gemeente loste niks op, volgens Brandenburg. “ProRail vervangt de grote glazen platen van het stationsgebouw. De gemeente heeft daar kennelijk vergunning voor afgegeven, maar wij als ondernemers weten van niets.” 

Een woordvoerder van de gemeente erkent dat de communicatie niet goed is gegaan. “Die kraan was niet van ons en dus hebben wij niet aangegeven dat die daar zou komen. Wij hebben daar wel toestemming voor gegeven, want die kraan is nodig voor de verbouwing. We nemen dit signaal mee naar al onze partners met wie we daar bezig zijn.”