De cheque werd overhandigd. (Foto: admprofoto.nl)
De cheque werd overhandigd. (Foto: admprofoto.nl)

Almeerse bedrijven golfen voor het goede doel

Algemeen

Bij golfclub Almeerderhout is onlangs de stichting Pijn bij Kanker charity golfdag gehouden. Veel bedrijven uit Almere die ingeschreven hadden wisten al dat er een pareltje in de polder lag en verschillende bedrijven uit de regio die dit niet wisten vergaapten zich aan de schoonheid van deze golfcourse.

De greenkeepers hadden de baan in optimale conditie gebracht waardoor de complimenten niet van de lucht waren. De horeca van de club, Grand-Café ’t Hout presenteerde zich van hun smakelijkste kant zodat iedereen goed gelaafd de dag door wandelde. Ook verschillende cateraars presenteerden zich bij de baan en zorgden voor diverse verrassingen. Sligro Almere, Wapen van Diemen en het nieuwe Almeerse restaurant Pier 39 Bar & Kitchen boden iets heerlijks te eten aan, Smit & Dorlas een smakelijke kop koffie of thee en hield wijnimporteur Vinivo uit Harderwijk een beknopte proeverij.

Bekenden

Daarnaast speelden een aantal bekenden mee om het aanzien van de dag te verhogen. Maar het ging er natuurlijk om veel geld voor deze mooie stichting op te halen en daarvoor was het maximum aantal deelnemers gesteld op 96 en die zijn allemaal gekomen. Er kon een auto worden gewonnen die beschikbaar was gesteld door de nieuwe hoofdsponsor van GC Almeerderhout Stern en de golfprofessional van de club Marcel Vollema stelde zich beschikbaar om met iedere flight te sparren wie dichter bij de pin kon slaan en zodoende kans zou maken op een mooie prijs. Van deze challenges is goed gebruik gemaakt ten faveure van de opbrengst van de dag. 

Avondprogramma

Het avondprogramma bestond uit een geweldig diner met veiling. De gasten konden genieten van optredens door Professor Drabb, Gene Travis, Coosje Smid, Peter Douglas & Johnny Rosenberg, Ben Cramer, Laura Fygi en George Baker. Allemaal topartiesten die gratis hebben meegewerkt. Het licht en geluid werd professioneel verzorgd en gesponsord door audiovisueel bedrijf Bazelmans AV. Na de veiling, waarin door veilingmeester Junior Zegger prachtige en bijzondere kavels werden weg gehamerd, kon het eindbedrag worden uitgerekend. Deze hele dag is gesponsord van gratis 18 holes tot en met het fantastische diner. Te veel om op te noemen, maar de dank van de stichting en organisatie is zeer groot. 

Cheque

Chris van de Vooren, die dit evenement grotendeels heeft georganiseerd, had de eer de cheque uit te reiken aan de voorzitter van de stichting Nick van Dasselaar. Hij onthulde naast het nieuwe logo van de stichting het bedrag van liefst 61.458 euro. Een opbrengst boven alle verwachtingen waarmee de stichting veel mooi en helaas noodzakelijk werk kan blijven bekostigen. In zijn dankwoord nam Nick symbolisch voor de gehele horeca de uitbaters Bas & Sjors mee alsmede symbolisch voor de hele vereniging de voorzitter van GC Almeerderhout Bert Molenaar. Bert hield een kort en gloedvolle speech om de stichting te complimenteren met deze dag waaraan GC Almeerderhout met veel eer heeft meegewerkt.

Steunen

U kunt natuurlijk nog steeds de stichting steunen door een donatie over te maken. Dit kan op rekeningnummer NL47INGB0000654215 t.n.v. Stichting Pijn bij Kanker. Wilt u ons op een andere manier steunen, neem dan contact op via info@stichtingpijnbijkanker.nl.


(Foto: admprofoto.nl)
(Foto: admprofoto.nl)
(Foto: admprofoto.nl)
(Foto: admprofoto.nl)
(Foto: admprofoto.nl)
(Foto: admprofoto.nl)
(Foto: admprofoto.nl)