Rob van Ginneken. (Foto: Marco ter Beek)
Rob van Ginneken. (Foto: Marco ter Beek)

Autowereld knalt weer

Auto Zaken

Net als de rest van ons leven pikt ook de autowereld zijn activiteiten weer voorzichtig op. Dat geldt niet alleen voor de lancering van een ‘roedel’ nieuwe modellen, maar ook voor de events daaromheen. Na een waslijst van afgelaste nationale en internationale autoshows komt er begin september bovendien weer muziek in met de vermaarde IAA. Verhuisd van Frankfurt naar München en omgedoopt naar ‘IAA Mobility’ en duidelijk in een ander jasje. 

De rode draad is een inkijkje op de mobiliteit van de toekomst. Een flink aantal merken laat deze editie nog even voorbijgaan, maar surf even zelf door de ‘Autoneuheiten’ die op www.IAA.de al zijn aangekondigd en je weet dat er ook heel veel merken staan de springen om hun studiemodellen en primeurs onder de schijnwerpers te rollen. Zelf heb ik er twee dagen voor uitgetrokken. Niet in de laatste plaats omdat in München ook compleet nieuwe ándere mobiliteitsoplossingen worden onthuld. 

Naast zonder twijfel spraakmakende en futuristische auto-prototypes onderstreept de IAA alternatieven. Tamelijk verrassende vaak. Wat dacht u bijvoorbeeld van een in de breedte uitschuifbare camper als aanhanger voor een gespierde e-fiets? Desgewenst opgetrokken uit koolstofvezel?

Ook veel dichter bij huis staan intrigerende evenementen op de kalender. Half oktober in de Brabanthallen de vakbeurs Zero Emission Ecomobiel. Al de twaalfde editie. Voor ondernemers die zich bewust zijn van naderende ‘blauwe’ nul emissie bedrijfswagen milieuzones in steden lijkt dat een mooi moment om inspiratie op te doen. Vergeet niet: over ruim drie jaar is het al zover en nu al hebben ruim 20 steden dat al aangekondigd. Nog eens zo’n aantal zal volgen. 

Een week later – eind oktober – kan de liefhebber binnen en buiten AHOY Rotterdam zijn hart ophalen. Tegenover milieublauw van Ecomobiel staat Supercars, tuning, autosport, Amerikaanse krachtpatsers, driftdemonstraties…

Terug naar normaal, zegt onze premier dan. En daar horen ook liefhebbersuitspattingen bij gelukkig!

Rob van Ginneken