Valerie Bos en Koen Kaljee vier jaar geleden tijdens de introductie van de Knakwortel. (Foto: Almere Zaken)
Valerie Bos en Koen Kaljee vier jaar geleden tijdens de introductie van de Knakwortel. (Foto: Almere Zaken)

Knakwortel geeft geheim recept vrij

Algemeen

Het Almeerse succes van de Knakwortel, een worstje met uitsluitend plantaardige ingrediënten, is ten einde gekomen. Na ruim een half miljoen verkochte Knakwortels, hebben de oprichters besloten het avontuur te beëindigen. Fans van het vegaworstje hoeven echter niet te treuren: het geheime recept is nu online gezet, zodat iedereen thuis de knakwortel zelf kan namaken. 

Valerie Bos, samen met Koen Kaljee de oprichter van de Knakwortel, laat weten: Het is mooi geweest. We verkochten de afgelopen jaren meer dan een half miljoen Knakwortels en ons leven stond op de kop. Zoveel pers, evenementen, broodjes, mayo. Een avontuur dat bestond uit liefde en keihard werken om iets te betekenen voor een veranderend voedsellandschap.” Toch besloot Bos na vier jaar de knakworst aan de wilgen te hangen.

Ontwikkelen

“Onze andere bedrijven Van Loof en Mublio groeien ook hard en onze impact en passie zit toch vooral daar. Dus na wikken en wegen, een mogelijke overname, maar ook het gevoel dat wij met één product niet de wereld kunnen veranderen, hebben we besloten ons tot nu toe geheime recept openbaar te zetten. We hopen dat er supermarkten, foodies en ondernemende types op staan om het idee van gemarineerde groenten verder door te ontwikkelen. Want wij geloven wel dat daar een kans ligt.“

De knakwortel kwam in 2017 op de markt en werd direct een succes. Zo won het bedrijf € 125.000,- voor hun product bij de Albert Heijn Product Pitch en lag de Knakwortel geruime tijd in de schappen van diverse Albert Heijn filialen.

Het geheime recept van de Knakwortel is hier te vinden.