Gebruik van mobiel internet in bedrijfsovernamemarkt neemt toe Bedrijventekoop.nl speelt in op behoefte met ‘Bedrijfsovername – App’

Algemeen

Het gebruik van mobiel internet in Nederland neemt toe, ook binnen de bedrijfsovernamemarkt. Vanuit zowel de koper als de verkoper is een duidelijke behoefte aan meer gebruiksvriendelijkheid via een mobiel toestel. Acties, zoals je bedrijf te koop aanbieden en het actueel aanbod van te koop aangeboden bedrijven bekijken, moeten ook via de smartphone of tablet gemakkelijk uit te voeren zijn. Naar aanleiding van deze behoefte ontwikkelde Bedrijventekoop.nl de ‘Bedrijfsovername – App’.
Bedrijventekoop.nl is het eerste platform voor bedrijfsovernames dat ook specifiek inspeelt op mobiel gebruik. “Een logische uitbreiding van de dienstverlening”, zegt Monique Denis, directeur van Bedrijventekoop.nl. “Ondernemers zijn vaak onderweg. Met een smartphone kan een ondernemer onderweg bepaalde werkzaamheden verrichten en op de hoogte blijven. Ze internet bankieren, houden reisinformatie bij en ook de e-mail is altijd bij de hand. Uit onze statistieken blijkt, dat ook acties op onze website steeds vaker via een smartphone of tablet uitgevoerd worden. Logisch, want het is makkelijk en ook prettig. Als je bedrijf bijvoorbeeld te koop staat wil je altijd eventuele reacties kunnen bekijken. Bedrijventekoop.nl is ook goed mobiel bereikbaar, maar de website is daar nog niet speciaal voor gemaakt. De ontwikkelde applicatie is dat wel. De applicatie heeft een gebruiksvriendelijke navigatie en een eenvoudig ontwerp. Alle belangrijke functionaliteiten zijn aanwezig. Als (ver)koper kun je een profiel plaatsen en reageren op profielen, evenals het bekijken van het actueel aanbod uit jouw branche. Ook is het mogelijk om profielen te delen, via e-mail of social media.” De app is gratis te downloaden voor zowel Apple als Android toestellen.