Afbeelding
AlmereZaken

College bezoekt Ondernemer van het Jaar

Algemeen

Het college van Burgemeester en Wethouders van Almere is dinsdag 16 oktober op bezoek geweest bij elektrotechnisch bedrijf Alfen, dat 75 jaar bestaat. Alfen wed eerder dit jaar uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar 2011.

De uitverkiezing had te maken met de stabiliteit van Alfen maar zeker ook met de innovaties en maatschappelijke rol die het bedrijf inneemt in de gemeente. Zo wordt door Alfen jaarlijks een groot aantal jongeren uit de regio opgeleid in de elektrotechniek. 
Commercieel directeur Jerry van Zundert is blij met de komst van burgemeester en wethouders. “Wij willen graag een nog grotere rol spelen in de samenleving. Een van de gespreksonderwerpen was dat we met onze opleiding nog meer jongeren willen bereiken, want we maken ons grote zorgen over toekomst. Het is heel lastig om gekwalificeerd personeel te krijgen. Daarnaast hebben we het College van B en W op de hoogte gebracht van de veranderingen die nu plaats hebben in het elektriciteitsnet. Wij zijn hard bezig deze te vernieuwen en te verduurzamen. Daarin lopen we voorop. We zijn daarom ook genomineerd voor de Jan Terlouw Innovatieprijs voor duurzaamheid en opslag. Dat is goed voor ons maar ook voor Almere.  Hiermee kunnen we ook internationaal stappen zetten, wat past in onze ambitie om internationaal verder te groeien. We zijn al actief in onder meer Duitsland en België, maar willen dit sterk gaan uitbreiden.”
Alfen is met ongeveer 170 medewerkers fabrikant en leverancier van o.a. transformatorstations en middenspanning-systemen. Daarnaast is het bedrijf uitgegroeid tot één van de belangrijkste fabrikanten van laadpunten voor elektrische voertuigen op Europees niveau.