Afbeelding
AlmereZaken

Henk Mulder nieuwe wethouder

Algemeen

Henk Mulder is door de PvdA voorgedragen als nieuwe wethouder van Duurzame Ruimtelijke Ontwikkeling in Almere. Daarmee volgt hij Adri Duivesteijn op, die onlangs werd geïnstalleerd als lid van de Eerste Kamer. De fractie ziet Mulder als de meest geschikte kandidaat, ondermeer omdat hij als directeur van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling intensief betrokken is (geweest) bij de ruimtelijke ontwikkeling van de stad. Mulder woont niet in Almere.


“Henk Mulder vertegenwoordigt continuïteit”, zegt fractievoorzitter John van der Pauw. “Dat is belangrijk. Het betekent dat het beleid dat in de afgelopen jaren is ingezet structureel wordt verankerd en dat daarop wordt doorgebouwd. In algemene termen gaat het dan om het Oostvaardersakkoord, meer specifiek zijn vooral Almere 2.0 en de keuze voor organische groei van belang.” 

Mulder woont niet in Almere, maar is bereid om, bij een continuering van het wethouderschap, naar de stad te verhuizen. Hij isal vijf jaar als directeur Dienst Stedelijke Ontwikkeling in Almere. Voor hij naar Almere kwam, was Mulder vijf jaar directeur van de Dienst Landelijk Gebied, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. Politieke ervaring heeft hij als fractievoorzitter van de PvdAbij het Wetterskip Fryslân

“Zeker voor een jonge stad als Almere is continuïteit van beleid van cruciaal belang”, vindt Van de Pauw. “Mulder zorgt voor deze continuïteit, en méér dan dat. Almere staat nog altijd voor grote opgaven. Binnenkort wordt de Rijksstructuurvisie voor het gebied Amsterdam/Almere/Markermeer gepresenteerd en zal de verkenning naar de Floriade 2022 van start gaan. Er ligt een omvangrijke taak voor Mulder om nieuwe stappen te zetten, op weg naar een volwassen, complete en duurzame stad. Zowel de fractie, het bestuur als zijn collega-wethouder Ineke Smidt zien in hem de juiste persoon om deze veranderingen bestuurlijk te dragen. Wij verwachten dat hij dat op geheel eigen wijze zal doen, waarbij de grondbeginselen van de PvdA altijd leidend zullen zijn.”