Afbeelding
AlmereZaken

Salarissen directie Leaseplan flink omhoog

Algemeen

De directie van autoleasebedrijf Leaseplan in Almere heeft over 2012 geen bonussen ontvangen, maar de vaste salarissen voor de drie bestuurders zijn wel met bijna 16 procent opgeschroefd. Dat meldt het ANP.


De nieuwsdienst baseert zich op het jaarverslag van het concern, de eerste financiële instelling die in 2008 gebruikmaakte van de garantieregeling van de Staat. Leaseplan keerde vorig jaar in totaal 1,79 miljoen euro aan vaste salarissen uit aan de directie. Een jaar eerder was dat 1,55 miljoen euro. Inclusief pensioenbetalingen en andere secundaire arbeidsvoorwaarden ontvingen de drie directeuren in totaal 2,36 miljoen euro. Dat is ruim 29 procent meer dan in 2011.
Leaseplan, onder leiding van Vahid Daemi, keerde over 2011 ook geen bonussen uit. Dat had te maken met een verbod hierop door de Tweede Kamer voor financiële bedrijven die gebruikmaken van staatssteun.

Terugbetaling
Het bedrijf dat dit jaar 50 bestaat, heeft inmiddels 72 procent van de uitgegeven leningen met staatsgarantie terugbetaald. De resterende leningen met een totale waarde van 1,38 miljard zullen in 2014 worden afgelost. Het grootste autoleasebedrijf van Nederland kondigde vorige maand aan dat de nettowinst over 2012 met ruim 7 procent omhoog was gegaan tot 245 miljoen euro. De vloot bleef stabiel op 1,3 miljoen voertuigen.