Afbeelding
AlmereZaken

Zes bedrijven strijden om Flevopenning Toponderneming 2014

Algemeen

Aankomende vrijdag 14 februari zal de Flevolandse Topondernemer 2014 onderscheiden worden met een Flevopenning. Dat gebeurt tijdens het Flevopenningen Gala dat wordt gehouden op de Creative Campus van MAC3PARK in Almere. De begeerde Flevopenning Toponderneming wordt uitgereikt door Jan-Nico Appelman, Flevolands gedeputeerde Economische Zaken en voorzitter van de hoofdjury van de Flevopenningen. Bijzondere gast bij dit gala is dit jaar minister Henk Kamp

Er worden vrijdag tegen de 500 ondernemers uit Flevoland en daarbuiten verwacht voor de viering van het tweede lustrum van de Flevopenningen. Tijdens een groots opgezet feestelijk gala in de tot creatieve hotspot verbouwde voormalige fabriek van Beiersdorf in Almere, zal de top van het Flevolandse bedrijfsleven getuige zijn van de strijd van de zes genomineerden voor de titel Toponderneming 2014. Bovendien zal de Flevopenning Innovatief worden uitgereikt en krijgt het aanstormende ondernemerstalent de prijs Comaker 2014. De presentatie van de grootste ondernemersverkiezing van Flevoland is in handen van Diana Matroos. Zij is o.a. bekend van RTL Z, BNR Nieuwsradio en RTL Nieuws. De internationale zangeres Laura Fygi zorgt met haar combo voor swingende afterparty met geweldige jazzy/latin muziek.

Jan-Nico Appelman, gedeputeerde economische zaken van de provincie Flevoland en voorzitter van de hoofdjury van de Flevopenningen kijkt uit naar een inspirerende avond: “Flevoland is en blijft een bijzondere provincie. Een jonge provincie, waar nog dagelijks hard wordt gewerkt aan het verder opbouwen en ontwikkelen van dit gebied. Onze geschiedenis hier in Flevoland, is een geschiedenis van de opbouw van nieuw land. Dat zie je terug in lef en ondernemerschap.”
Flevoland is een echte MKB-provincie. Daarom heeft Flevoland een eigen opmaat kredietregeling voor waarvan MKB-bedrijven die willen investeren in innovatie en groei gebruik kunnen maken. Daarnaast investeert de provincie in het MBO. En dan vooral in die opleidingen die de technische vakkrachten leveren waar het Flevolandse bedrijfsleven om zit te springen, bijvoorbeeld in de composietensector en in opleidingen voor technici die aan de slag kunnen in werk dat een relatie heeft met de luchthaven Lelystad.
Appelman: “Innovatie en export brengen economische groei. Met de techniek van de toekomst, bijvoorbeeld in de agro sector maken we economie. Innovatie in juist deze sector biedt kansen om onze kennis te exporteren over de hele wereld. De komende tijd zetten we bovendien sterk in op de Floriade die in ’22 in Almere wordt gehouden. We zijn intensief bezig met het bouwen en het ontwikkelen van concrete initiatieven, van een aantal worden nu de businesscases geschreven. Het is de bedoeling dat de meest aansprekende businesscases tijdens de Floriade aan de wereld worden getoond.”