Afbeelding
AlmereZaken

Centrale ontmoetingsplek voor Floriade

Algemeen

Woensdag ontving Cees van Vliet, voorzitter van de Vrienden van de Floriade, de sleutel van de eerste locatie van de Floriade Almere 2022. De voormalige duikschool Euro Diving Almere aan het Almeerse Weerwater wordt omgebouwd tot hét Floriadepaviljoen: een centrale ontmoetingsplek voor de organisatie van de Floriade, het bedrijfsleven van de regio en bewoners van de stad Almere.

Tijdens de bijeenkomst werd de Floriade-vlag gehesen bij het toekomstige Floriadepaviljoen. “De eerste plek van de Floriade 2022 is een feit. Dit jaar nog, nadat de verbouwing gereed is, zullen de eerste ondernemingsbijeenkomsten georganiseerd worden.”, aldus Van Vliet. De Vrienden van de Floriade zullen zich vanuit het Floriadepaviljoen inzetten voor regionale duurzame werkgelegenheid, samenwerking tussen het regionale bedrijfsleven, Provincie Flevoland, de gemeente Almere en de Metropoolregio Amsterdam, en gedragenheid van de Floriade in de regio. Een half jaar geleden tekenden wethouder Mark Pol, Cees van Vliet (Stichting Vrienden van de Floriade) en Jan Nico Appelman (provincie Flevoland) de intentieovereenkomst over de gezamenlijke inzet en exploitatie van het Floriadepaviljoen.
De ‘Floriade 2022 Growing Green Cities’ verbindt de innovatieve kracht van de Nederlandse tuinbouw aan de groene stad Almere. De Floriade is geen eenmalig evenement, maar helpt Almere om versneld groener en veelzijdiger te worden. Een stad die zelf voedsel en energie produceert, water zuivert, afval hergebruikt en grotendeels zelfvoorzienend zal zijn. Want de Floriade is een laboratorium en een beleving ineen, waar de pracht en kracht van bomen, bloemen en planten centraal staan. Met de Floriade krijgt Almere blijvend een prachtige nieuwe groene stadswijk en een impuls voor de hele regio.