Afbeelding
AlmereZaken

Nieuwbouw voor sterk groeiend Dimensio op Stichtsekant

Algemeen

Deze week is Aan de Stegge Twello gestart met de bouw van het nieuwe distributiecentrum met hoogwaardige kantoorruimten en sociale voorzieningen voor Dimensio Verpakkingen op bedrijventerrein Stichtsekant. Het distributiecentrum wordt gerealiseerd op een kavel van circa 5,2 hectare.  Deze nieuwbouw is verkocht aan Union Investment.

Dimensio Verpakkingen is een groothandel in verpakkingsmateriaal en biedt een breed assortiment aan plastic zakken en kartonnen dozen. Het bedrijf is al meer dan 25 jaar in Almere gevestigd. De nieuwbouw voorziet in de snelle groei van het bedrijf. Het Almeerse Bedrijvenpark Stichtsekant biedt vanwege haar gunstige ligging en de beschikbaarheid van grootschalige logistieke kavels de ideale oplossing. Maaike Veeningen, wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, ziet in de verhuizing van Dimensio een bevestiging dat Almere een aantrekkelijke vestigingsplaats is: “Logistiek is belangrijk voor de werkgelegenheid in Almere en ook niet voor niets een van de pijlers van onze economie. Wij zijn blij dat Dimensio al meer dan 25 jaar in Almere is gevestigd en verder wil groeien in onze gemeente.”

Bedrijvenpark Stichtsekant
Bedrijvenpark Stichtsekant maakt deel uit van de Logistieke hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde die onlangs tot derde Logistieke hotspot van Nederland is verkozen. Het bedrijvenpark biedt echter niet alleen ruimte voor logistieke bedrijven, maar heeft ook circa 15,5 hectare beschikbaar voor gemengde bedrijven

34.000 m² logistiek gebouw
De nieuwbouw ontwikkeling heeft een oppervlakte van 34.000 m², verdeeld over 29.000 m² warehouse, 1.400 m² mezzanine, 3.600 m² kantoor en biedt 290 parkeerplaatsen. Het gebouw voldoet aan alle eisen voor een moderne logistieke operatie. Aan de Stegge Twello werd geadviseerd door CMS en TLF real estate. Dimensio is juridisch geadviseerd door DLA Piper. Union Investment is bijgestaan door Dentons en 3stone Real Estate. Het bouwplan kwam tot stand in samenwerking met Sec. architecten en JVZ Ingenieurs.