Quinty en Remco Breet. (Foto: aangeleverd)
Quinty en Remco Breet. (Foto: aangeleverd)

Recruit a Student: JINC Baas van morgen

Partnernieuws

Het was onlangs op het eerste gezicht een dag zoals alle andere; Ik heb wat intakegesprekken gepland staan, er moet nog een offerte worden uitgewerkt en ik zet wat vacatures online. Toch is vandaag even alles anders! In plaats van Remco Breet is Quinty (15 jaar) voor één dag mijn baas.

JINC

Quinty doet mee aan het project ‘Baas van morgen’ van JINC. JINC zet zich in voor de strijd tegen kansenongelijkheid. De plek waar je als kind opgroeit en sociaaleconomische achtergrond zou geen invloed mogen hebben op het schooladvies in groep 8 of jouw kansen op de arbeidsmarkt. Helaas maakt het ook in Nederland uit in welke postcode je opgroeit.

Baas van morgen

Het project ‘Baas van morgen’ heeft als belangrijkste doel om scholieren meer zelfvertrouwen te geven. Als je met je eigen ogen ziet hoe je door hard te werken een succesvolle carrière kunt opbouwen en welke mogelijkheden er zijn, wordt het gemakkelijker om een carrière pad uit te stippelen, een diploma te halen en er voor te gaan!

Gelijke kansen

Dit jaar is er extra veel aandacht voor ‘Gelijke kansen op de werkvloer’. Hoe zorgen we er samen voor dat alle Nederlanders dezelfde kansen hebben om carrière te maken? Recruit a Student heeft samen met Quinty gekeken naar de belangrijke rol die studenten op de arbeidsmarkt spelen. Onze conclusie; Het maakt niet uit hoe oud je bent! Iedereen heeft een talent. Ook als je 15 of 20 jaar bent, heb je goede ideeën en kan je hard werken. Hoe eerder we de talenten van studenten benutten, hoe beter we voorbereid zijn op de toekomst.

Tekst: Recruit a Student
Foto: Recruit a Student