Afbeelding
AlmereZaken

Hudson’s Bay moet verhuurder fors betalen

Redactie

De Canadese firma Hudson’s Bay Company is door de kantonrechter in Amsterdam verordoneerd tot het betalen van 1,3 miljoen euro aan Unibail Rodamco betalen, de verhuurders van het pand. Dat meldt RTL Nieuws.

Hudson’s Bay Company opende vanaf 2017 vijftien grote warenhuizen in Nederland, waaronder ook Almere. De Canadezen beloofden het pand minimaal tien jaar te zullen huren onder voorwaarde dat de verhuurders het pand flink zouden verbouwen. Toen het bedrijf de Nederlandse winkels eind 2019 sloot kwamen de panden leeg te staan en probeerde het Canadese moederbedrijf van de afgegeven huurgaranties af te komen, omdat de verhuurders prijsafspraken zouden hebben gemaakt.

RTL Nieuws ontdekt nu dat er twee recente uitspraken door de kantonrechter in Amsterdam zijn gedaan die tot nu toe onopgemerkt zijn gebleven. Daaruit blijkt dat Hudson’s Bay de huur van de winkels in Almere en Tilburg voor dit jaar moet betalen. In Almere huurde het bedrijf tienduizend vierkante meter. Daarvoor moet het ruim 1,3 miljoen euro betalen.