Afbeelding
AlmereZaken

Panattoni begint distributiecentrum Moerdijk

Algemeen

Panattoni Nederland, onderdeel van Panattoni Europe, start met de ontwikkeling van een ultra modern logistiek distributiecentrum in Moerdijk. De nieuwe ontwikkeling van 20.791 m2 bestaat uit een hal van 18.490 m2, 554m2 kantoor en 1.747m2 mezzanine. Er worden 18 loading docks en 1 overheaddeur gerealiseerd met 165 parkeerplaatsen op eigen terrein. De oplevering van het distributiecentrum is gepland in het eerste kwartaal 2022 en het is beschikbaar voor de verhuur.

Distributiecentrum Moerdijk komt aan de Vlasweg en de Oostelijke randweg in het havengebied van Moerdijk op 2 kilometer van de containerterminal. De haven van Moerdijk en de CCT terminal bieden verschillende modaliteiten via shortsea, binnenvaart en treinvervoer. De ligging is ideaal met de aansluitingen op de A17 op slechts 2 kilometer afstand.

Maatwerk

Jeroen Gerritsen, Algemeen Directeur Panattoni Nederland: “We zijn heel gelukkig met de groei die wij realiseren in zo’n korte tijd. Dit is ons derde project in Nederland, twaalf maanden nadat Panattoni naar Nederland is gekomen en er zit nog meer aan te komen. Deze ontwikkeling laat wederom zien dat we complexe brownfield ontwikkelingen aankunnen en daarmee locaties een nieuw leven geven. Het distributiecentrum is uitermate geschikt voor bedrijven die graag een representatieve moderne faciliteit willen in de haven van Moerdijk. De technische uitgangspunten maken het geschikt voor zowel klassieke rekken opslag als bulk. Daarnaast is maatwerk altijd mogelijk.”

(Foto: aangeleverd)