Afbeelding
AlmereZaken

INretail praat in videocall over Almeerse situatie

Redactie

De grootste Non-Food brancheorganisatie INretail heeft vrijdagochtend een videocall gehouden met ondernemers en politici over de Almeerse situatie. In het gesprek werd duidelijk dat 20% van de ondernemers binnenkort de deuren zal sluiten.

Aan het gesprek deden de ondernemers Adri Bax (schoenenwinkel Haven) en Elma van Putten (Hartenvrouw Bruidsmode) mee. Ook de Almeerse politici Abassin Nessar (PvdA) en Ulysse Ellian (VVD), die grote kans maken in de Tweede Kamer te komen, waren van de partij.

Het gesprek had vooral betrekking op de gevolgen van de coronamaatregelen. “We gingen in op de situatie voor Almeerse ondernemers, maar dat kan je ook landelijk neerleggen”, zegt Elma van Putten. “Zo werd duidelijk dat veel ondernemers gaan stoppen met hun zaak. Niet zozeer omdat ze failliet gaan, maar domweg als keuze. Anders moeten ze hun pensioen gaan opeten. Dat kan wel om 20% van de ondernemers gaan.”

Terras

Naast de corona-maatregelen was er in het gesprek ook ruimte voor andere onderwerpen. “Zoals de hoge huren. Ik ben zelf gevestigd in de Zoetelaarpassage en de huur is echt hoog. Daarnaast vind ik dat er logistiek flink wat verbeterd kan worden in Almere. Zo zit allen horeca op de Grote Markt en Belfort. Maar hier in de passage kunnen we ook best een leuk terras gebruiken.”

Van Putten hoopt dat de videocall bijdraagt tot oplossingen. “Want alle ondernemers hebben het zwaar. Ik ben blij dat we 3 maart weer open mogen met de winkel. Ik had zeker het idee dat beide politici oprecht geïnteresseerd waren. Ze luisterden in ieder geval goed en wisten van de Almeerse situatie. En als ze straks in de Tweede Kamer zitten kunnen misschien nog wat betekenen voor ons.”