Afbeelding
AlmereZaken

Juwelier Ton Groenhuizen gaat na 32 jaar genieten van pensioen

Redactie

ALMERE - Na een mooie loopbaan van maar liefst 32 jaar als juwelier aan het Stadhuisplein, gaat Ton Groenhuizen in oktober met pensioen. In oktober van dit jaar legt de juwelier definitief zijn ambt neer, maar niet voordat hij nog met een spetterende Farewell Sale afscheid neemt van zijn klanten.

“Gelukkig heeft het niets met deze coronatijd te maken dat mijn vrouw Anita en ik gaan stoppen met onze zaak. Hoewel de rust die we noodgedwongen de laatste maanden hadden, ons wel aan het denken heeft gezet. En daaruit kwam de conclusie dat we graag meer tijd willen maken voor andere dingen in het leven. Er is meer in het leven dan werken, daarom stoppen we met de zaak.”

Groeien

In mei wordt Groenhuizen 67, en de afgelopen 32 jaar heeft de juwelier zijn zaak zien meegroeien met de stad. “Groenhuizen Juweliers bestaat al 3 generaties en ik ben hier in 1988 begonnen. Toen telde Almere nog slechts 55.000 inwoners. Door de jaren heen heb ik de stad zien groeien, en ook het stadscentrum werd steeds groter. Dat was mooi om mee te maken. Ook mijn klanten wil ik bedanken, er zijn er door de jaren heen steeds meer bijgekomen en we hebben altijd met veel plezier gewerkt.”

Farewell Sale

Met het stoppen van de zaak, is Groenhuizen de hekkensluiter in zijn familie. Twee oudere broers, die ook juwelierszaken hadden, zijn een aantal jaar geleden al gestopt en huidige familie heeft geen interesse om de zaak over te nemen. Groenhuizen: “Dat vind ik helemaal niet erg, mijn kinderen hebben goede banen en zijn gelukkig in wat ze doen. Wel vind ik het leuk dat we al in een vergaand stadium zijn met een potentiële koper voor de zaak. De kans is dus heel groot dat er juwelierszaak op dezelfde locatie blijft. Maar voor mij wordt het de komende maanden afronden. Dat betekent ook dat we met veel mooie aanbiedingen komen en een speciale Farewell Sale hebben. Iedereen kan een kijkje nemen op onze website hwww.groenhuizen-juwelier.nl of bellen voor een afspraak: 036 – 5340744.”

Juwelier Ton Groenhuizen in zijn zaak. (Foto: aangeleverd)