Afbeelding
AlmereZaken

Voorstanders Lelystad Airport optimistisch over opening

Redactie

De Stichting Lelystad Airport Moet Door (LAMD) is optimistisch over de opening van Lelystad Airport. Een reële beoordeling van de feiten in de nieuw te vormen coalitie kan alleen maar leiden tot openstelling van de luchthaven, zo verwacht LAMD.

De stichting, die al jaren erop hamert dat de overheid zijn afspraken moet nakomen, hoopt dit keer op een formatie zonder de ChristenUnie, omdat in hun ogen met name deze partij de uitvoering van het openingsbesluit van de luchthaven telkens blokkeerde. ‘Dit terwijl over de opening in het regeerakkoord kabinet-Rutten III juist harde afspraken waren gemaakt’, laat de stichting in een persverklaring weten. LAMD heeft het idee dat ze vier jaar lang aan het lijntje zijn gehouden.

LAMD noemt de verkiezingsuitslag van vorige week ‘hoopgevend’ en is ook te spreken over het wegstemmen door Eerste Kamer van een tweetal moties van de Partij voor de Dieren ‘bedoeld om de voorgenomen opening van Lelystad Airport verder te vertragen’

“Aan alle voorwaarden voor opening van Lelystad Airport is voldaan. Niets staat de voorgenomen opening van Lelystad Airport nog in de weg”, aldus LAMD. De stichting verwacht dat Lelystad Airport komend najaar voor vliegverkeer kan worden geopend.