Afbeelding
AlmereZaken

Zet Alnovum niet meer in de verkoop, aldus Nida

Redactie

Zet het gebouw Alnovum niet meer in de verkoop en transformeer het pand tot een corporatiehotel of naar woonunits. Dat is de inhoud van een motie die NIDA komende donderdag in de gemeenteraad wil bespreken.

In 2017 werd de verkoop van het pand aan de P.J. Oudweg gesloten met Seminarie B.V. dat er een hotel en congrescentrum wilde vestigen. Twee jaar later bleek dat de overdracht nog niet had plaatsgevonden en werd een Bibob-procedure doorlopen. Daarmee wordt een integriteitsonderzoek naar de koper uitgevoerd. Op basis van de uitkomst van deze procedure werd de koopovereenkomst beëindigd.

Transformeren

Op verzoek van Nida wordt de motie over de toekomst van het pand donderdag met de raad besproken. NIDA stelt met de motie voor om het pand niet meer in de verkoop te zetten, maar te transformeren. ‘Er is op dit moment een enorm tekort is aan woonruimte in Almere, ook voor hen die geen beroep kunnen doen op de urgentieregeling maar door persoonlijke omstandigheden wel snel huisvesting nodig hebben, schrijft raadslid Hassan Buyatui in de motie. ‘De inzet van het college moet vanaf heden gericht zijn op het transformeren van het gebouw Alnovum tot een corporatiehotel of naar woonunits.’