Afbeelding
AlmereZaken

Lekker weg in eigen stad

Algemeen

Tijdens het schrijven van deze column duurt de lockdown nog voort. Maar wij staan in de startblokken om, als het straks weer mag, Almere te promoten als aantrekkelijke hotspot voor een gezellige dag uit of een heerlijk weekendje weg.

Hoe het evenementenseizoen er precies uit gaat zien, weten we nog niet. Maar we blijven kijken naar wat er kan! Het evenementenstrand in Poort is helemaal vernieuwd, net als de Esplanade. Dat is een prachtig stadspark geworden waar leuke activiteiten gepland kunnen worden. Zodra de eerste evenementen weer kunnen plaatsvinden, zullen we ze met open armen ontvangen op deze prachtig vernieuwde locaties.

We hebben in Almere veel mooie natuurgebieden, parken, stranden en er is overal water. Ontdek daarom eens een kant van Almere, die je nog niet kent. Pak dit moment aan om iets nieuws te proberen. Sommige sporten bijvoorbeeld zijn toegestaan, zoals catamaranzeilen bij Sail Today (als het water straks warmer is) of mountainbiken op Braambergen. Deze mountainbikeroute loopt over drie heuvels, waardoor je op een relatief klein oppervlak toch veel hoogtemeters maakt.

Ga thuis ‘uit eten’ bij je lievelingsrestaurant en bestel online of haal het af. Shop lokaal bij je favoriete winkels in Almere Centrum, Buiten of Haven. Kies voor ‘click en collect’ of ga voor ‘winkelen op afspraak’. Dat is in Almere allemaal goed geregeld en zo helpen we elkaar de lockdown door. Wist je, dat je hier prachtige hotels en bijzondere B&B’s hebt? Boek daarom eens een weekendje weg in je eigen stad, kijk op visitalmere.com voor de tofste accommodaties.

Geniet de komende tijd vooral van al het moois dat Almere te bieden heeft. En hou de berichten in de gaten, want zodra het mag ontvangen de Almeerse horecagelegenheden, leisure ondernemers en retailers je weer met open armen!

Nik Smit

Directeur Almere City Marketing

Almere City Marketing heeft een duidelijke missie: de populariteit van Almere vergroten als plek om te wonen, ondernemen, studeren en bezoeken. Dit doen we in nauwe samenwerking met gemeente en marktpartijen. Ook samen met u? Neem contact op met ons op! (036) 548 50 48 almere-citymarketing.nl