Afbeelding
AlmereZaken

Nieuwe bibliotheek feestelijk heropend

Redactie

ALMERE - Na dik vijf maanden dicht te zijn geweest kon de Nieuwe Bibliotheek vandaag de deuren weer openen voor bezoekers. Dat gebeurde op feestelijke wijze, met confetti en ballonnen. Bezoekers kunnen nu weer tussen de boekenkasten struinen, maar ook weer werken en studeren (via reservering) en een krant of tijdschrift lezen. Uiteraard gelden er wel maatregelen om een bezoek voor iedereen zo veilig mogelijk te maken.

Zo is er in iedere bibliotheek plek voor een maximaal aantal bezoekers. Dat wordt in de gaten gehouden via digitale tellers die ook in de bibliotheken terug te zien zijn. Bij een bezoek aan de bieb is een registratie verplicht. Bezoekers kunnen het formulier van tevoren al uitprinten en invullen, dan hoeven zij dat in de bibliotheek alleen nog maar in te leveren. Het formulier is te vinden op de www.denieuwebibliotheek.nl. Ter plekke registreren is ook mogelijk. Op papier, maar ook online via een QR-code.

Werk- en studeerplekken

Werken en studeren in de bibliotheek kan ook weer. Op de vierde etage van bibliotheek Stad en in bibliotheek Buiten zijn er plekken mét en zónder een computer. Het is wel nodig om een plekje te reserveren via de website van de bibliotheek. In Haven en Poort kan men op inloop terecht.

Openingstijden

De openingstijden zijn iets anders dan de reguliere tijden en met Pinsteren zijn alle bibliotheken gesloten. De boekenbrievenbussen zijn 24 uur per dag open, behalve de boekenbrievenbus in Stad. Deze is momenteel onbereikbaar door de werkzaamheden aan het park. In de entree van de bibliotheek staan tijdens de openingsuren speciale inleverkarren. Bibliotheek Poort is momenteel nog gesloten en opent na Pinksteren, op dinsdag 25 mei.

Kijk voor actuele informatie en openingstijden op www.denieuwebibliotheek.nl.

De bibliotheek werd donderdag feestelijk heropend. (Foto: aangeleverd)