Afbeelding
AlmereZaken

D-reizen maakt gedeeltelijke doorstart

Algemeen

Online reisbureau Prijsvrij en reisorganisatie Hillman Travel hebben met de curatoren van D-reizen een akkoord bereikt over een doorstart van een deel van de failliete reisorganisatie. Het is nog onduidelijk om welke locaties het precies gaat en wat dit betekent voor de drie Almeerse filialen van D-reizen.

In Almere heeft de de reisorganisatie drie winkels, aan de Korte Promenade, aan de Kruisstraat in Haven en aan het Globeplein in Buiten. De organisatie telt landelijk ruim 1100 werknemers en 230 reisbureaus.

Faillissemet

Door de coronacrisis kwamen er bij D-reizen vrijwel geen inkomsten binnen, waardoor het bedrijf in grote financiële problemen kwam. D-reizen leed in 2020 een verlies van 29 miljoen euro. In april van dit jaar verklaarde de rechter de onderneming failliet. Al vrij snel daarna kwamen de eerste signalen van een mogelijke doorstart naar buiten. Deze doorstart is nu bevestigt door Prijsvrij-topman Marc van Deursen.

Almere

Prijsvrij gaat naar verluidt tussen de 100 en 150 locaties overnemen en 50 andere filialen komen in handen van Hillman Travel. De komende weken wordt na gesprekken met de ondernemingsraad, het personeel en de verhuurders van de panden duidelijk welke D-reizen-winkels weer opengaan. Dan zal ook bekend worden of en zoja hoeveel filialen er in Almere blijven bestaan.