Afbeelding
AlmereZaken

TKD-beurs wijkt in 2022 uit naar nieuwe locatie

Algemeen

De TKD-organisatie begint dit najaar met de voorbereiding van de beurs in juni 2022. De beurs van de Technische Kontakt Dagen (TKD) moet uitwijken naar een nieuwe plek in Almere. De oude locatie in Nobelhorst is niet meer geschikt voor de beurs, aangezien de gemeente hier bezig is met woningbouw.

Nadat de TKD van 2020 vanwege de Corona-crisis eerst moest worden verplaatst naar 2021 en om dezelfde reden vervolgens helemaal moest worden afgelast, staat het organiserende comité van Bouwend Nederland, BMWT en Cumela te trappelen om er volgend jaar een extra mooie editie van te maken. De organisatie verwacht in 2022 een TKD te kunnen organiseren wat weer een echt sectorfeest wordt waar ruimte is voor leveranciers om innovaties te tonen, gebruikers machines kunnen uitproberen en de mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Woningbouw

“Veel mensen snakken ernaar om elkaar weer te ontmoeten op een beurs als de TKD. Aan ons zal het niet liggen”, zegt BMWT-directeur Jan Hommes. De TKD 2022 zal weer worden gehouden in Almere, maar op een andere plek dan de drie vorige TKD’s. De gemeente Almere heeft de locatie van de edities 2018, 2016 en 2014, Nobelhorst, nodig voor woningbouw.

Samenwerking

Jan Hommes: “We zijn met de gemeente Almere in gesprek over een andere locatie, en we gaan er vanuit dat dit gaat lukken. Almere wil ons graag helpen, en wij willen graag in Almere blijven. Dus we gaan elkaar ongetwijfeld vinden. De samenwerking met de gemeente Almere is uitstekend.”