Afbeelding
AlmereZaken

VBA slaat nieuwe koers in

Algemeen

De Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) gaat de komende twee jaar een nieuwe koers inslaan. Dat maakte de VBA deze week tijdens de algemene ledenvergadering bekend. Eén van de wijzigingen is het aanstellen van Jolanda Seton als directeur.

Afgelopen dinsdag woonden digitaal en fysiek bijna 100 van de 420 leden van de VBA de hybride jaarvergadering bij. De vereniging die als doel heeft om het Almeerse ondernemersklimaat te bevorderen, zette tijdens deze vergadering de toekomstplannen voor de komende twee jaar uiteen. Doel is om te groeien, zodat lokale ondernemers elkaar nog meer kunnen versterken in de toekomst.

Directeur

“Wij zijn verheugd dat onderneemster Jolanda Seton per 1 mei jongstleden de functie van directeur op zich heeft genomen”, laat voorzitter Kimberley Valentien weten. “We hebben als gezamenlijk doel om de VBA nog groter te maken, want hoe meer leden, hoe krachtiger we kunnen functioneren als vereniging. Relatiemanager Hank Ydema heeft per 1 juli aanstaande zijn opdracht bij de VBA afgerond. Hank is de afgelopen zeven jaar van veel waarde geweest voor de VBA en we danken hem zeer voor al zijn inzet en bereikte resultaten.”

Raad van Advies en bestuursuitbreiding

Nieuw is de opstart van de Raad van Advies, waar plek is voor ongeveer tien personen met een grote verbindende factor in Almere. Inmiddels is bekend dat drie van deze rollen vervuld gaan worden door Mark Pol, Jan Bun en Herman Reimert. Oud VVD-wethouder Henk Smeeman treedt toe tot het bestuur met als portefeuille Politiek..

Volgende stap

Valentien vertelt: “Al met al zijn we klaar voor de volgende stap. Waar Almere groeit, daar groeit de VBA mee. Ons doel is dat meer ondernemers zich gaan aansluiten bij de vereniging, om een hogere kwaliteit neer te zetten en een meer specialistische aanpak te hanteren. Daarmee kunnen we gezamenlijk het ondernemersklimaat in onze stad nog meer benutten en verbeteren.”

Almere Zaken

Lees meer over de veranderingen en activiteiten van de VBA in de komende editie van Almere Zaken, die op 2 juli aanstaande verschijnt.