Afbeelding
AlmereZaken

Dennis van der Kolff is beste conciërge 2020

Algemeen

ALMERE - Dennis van der Kolff is dit jaar is de ‘Beste conciërge van Almere 2020’ geworden. Sinds twee jaar werkt hij op de Columbusschool in Almere-poort. Daar beheert hij drie locaties. De ‘Beste conciërge van Almere’ is een initiatief van D66.

D66-raadslid Sven van der Burg verraste Dennis thuis met een bokaal en een persoonlijke video-felicitatie van Rob Jetten. Nog aan het genezen van een operatie, ontving Dennis met krukken en al de prijs.

Normaal wordt de prijs op school uitgereikt. De conciërge werd daar met een smoesje heen geleid. Dit jaar moest het door de operatie die Dennis gehad heeft - en de huidige coronamaatregelen - bij hem voor de deur. “Dat werd nog een hele een uitdaging maar het is gelukt om er een bijzonder moment van te maken. We hebben een speciale gast geregeld en die wilde graag het woord richten tot Dennis”, zegt Van der Burg, raadslid van D66 Almere en jurylid.

Rob Jetten

De speciale gast was Tweede Kamer D66-fractievoorzitter Rob Jetten. Hij had voor Dennis een video gemaakt waarin hij de conciërge feliciteerde. In de video benadrukt Jetten hoe essentieel conciërges zijn in het onderwijs. Volgens hem zijn ze een luisterend oor, het hart van de school. Het is een persoon waar leerlingen en docenten bij terecht kunnen. Dennis glimlachte van oor tot oor terwijl hij de video bekeek. “Prachtig, wat tof dit”, verklaarde hij vol trots.

“Bij het lezen van al die mailtjes was wel duidelijk dat jij by far zou winnen. Collega’s en kinderen van de school lopen met je weg. Je bent een steun en toeverlaat voor iedereen”, luidde vanuit de ipad waarop Dennis het filmpje bekeek.

Ook directeur Abel Iwema van de Columbusschool bracht zijn felicitaties over naar Van der Kolff. “Ondanks dat je pas twee jaar bij ons werkt, ben je onmisbaar in het team”, aldus Iwema

Redelijke opgave

Voor de Columbusschool beheert Van der Kolff alle drie de locaties, wat volgens hem zelf een redelijke opgave is. Toch doet hij het met veel plezier, hij krijgt energie van zijn baan. “Ze komen met van alles bij me aan, zelfs om een klok van thuis te repareren”, zegt Van der Kolff . “Ik heb echt een band met de kinderen opgebouwd”, vertelt hij, “ook met de wat lastigere kinderen. Soms moet je gewoon even een rondje met ze lopen, dat helpt vaak al enorm”.

JACCO KROM

Dennis van der Kolff (R) en Sven van der Burg van D66. (Foto: Almere DEZE WEEK)